19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialCutremur: Opt morți și un întreg sat în ruine în Peru

Cutremur: Opt morți și un întreg sat în ruine în Peru

Un cutremur cu magnitudinea de 5,1 grade pe scara Richter produs în Peru a provocat moartea a cel puțin 8 persoane și transformarea unui întreg sat în ruine, transmite Mediafax.

Aproximativ 60 de locuinţe s-au surpat la Misca, o localitate în care aproximativ 300 de persoane sunt sinistrate. În satul vecin, Cusibamba, în care 46 de case nu mai pot fi locuite, 230 de persoane sunt sinstrate, potrivit aceleiaşi surse.

Cei opt morţi sunt din Misca, au anunţat serviciile Apărării Civile, care au precizat că cele două sate, aflate în districtul Paruro, numără împreună aproximativ 1.000 de locuitori.

Este vorba despre "un bărbat şi şapte femei", a declarat pentru postul local de radio RPP generalul Prada Vargas, şeful poliţiei din Cusco.

În primele imagini televizate de la Misca apar salvatori şi poliţişti care transportă cadavre, mai scrie Mediafax.

Cutremurul a avut loc sâmbătă, la ora 21.35 (duminică, 6.35, ora României). Epicentrul a fost localizat la şapte kilometri sud-vest de Paruro, la o adâncime de opt kilometri, potrivit Institutului de Geofizică din Peru (IGP).

Cele mai citite

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....
Ultima oră
Pe aceeași temă