13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialCutremur de 6,5 grade în Papua Noua Guinee

Cutremur de 6,5 grade în Papua Noua Guinee

Un cutremur cu magnitudinea de 6,5 pe Richter s-a produs luni în insula Noua Britanie în nord-estul arhipelagului Papua Noua Guinee. În urma seismului,  nu a fost declarată alertă de tsunami sau existența unor victime sau pagube, potrivit Agerpres.

Serviciul de prospectare geologică din SUA (UGSG) care monitorizează activitatea seismică în întreaga lume, a localizat epicentrul la o adâncime de 28 de kilometri.

Potrivit UGSG, seismul s-a produs la 33 de kilometri nord-est de Kandrian, în sud-estul insulei Noua Britanie și la 451 kilometri nord-est de Port Moresby, capitala arhipelagului.

Papua Noua Guinee se situează pe așa-numitul Cer de Foc al Pacificului o zonă cu o intensă activitate seismică și vulcanică unde au au loc anual 7.000 de cutremure, majoritatea moderate.

Unui dintre cele mai puternice seisme din zonă a fost înregistrat în 1998, în Marea Bismarck. Cutremurul a provocat un val uriaș care a distrus zeci de localități și s-a soldat cu moartea a 2.200 de persoane.

Cele mai citite

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă