17.9 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecial130 de morți, într-un CUTREMUR de 7,7 grade, resimțit în India, Afganistan...

130 de morți, într-un CUTREMUR de 7,7 grade, resimțit în India, Afganistan și Pakistan

UPDATE 17.00: Bilanţul cutremurului cu magnitudinea de 7,5 din sudul Asiei a ajuns la aproximativ 130 de morţi.

Bilanţul în cazul cutremurului cu magnitudinea de 7,5 a ajuns la 129 morţi în Afganistan, Pakistan şi India, în timp ce peste 800 de persoane au fost rănite, informează agenţia AP, citată de Mediafax.

Televiziunea naţională din Pakistan a anunţat că cel puţin 94 de persoane au murit în urma cutremurului de luni, în timp ce peste 600 de oameni au fost răniţi pe cuprinsul întregii ţări.

Potrivit autorităţilor afgane, 33 de persoane au murit şi peste 200 au fost rănite în Afganistan. Alte două decese au fost înregistrate în India.

Centrul de Geologie din SUA a evaluat cutremurul din sudul Asiei de luni la o magnitudine de 7,7 iniţial, apoi la 7,5 , epicentrul său fiind localizat în provincia Badakhshan, din nordul Afganistanului, aflată la graniţă cu Pakistan, Tadjikistan şi cu China.

UPDATE 14.00: Peste 50 de persoane au murit în Pakistan, iar alte 19 au decedat în Afganistan, în urma cutremurului produs în nord-estul Afganistanului.  Magnitudinea seismului a fost revizuită la 7,5 grade, transmite BBC News. 

Clădirile au fost evacuate în capitalele celor trei țări, iar comunicațiile au fost întrerupte, din cauza cutremurului. 

—-

Un cutremur de 7,7 grade s-a produs în nord-estul Afganistanului, fiind resimțit în Pakistan, India și Afganistan, transmite BBC News.  Până la ora transmiterii acestei știri, autoritățile nu au anunțat victime. 

Epicentrul cutremurului a fost localizat în regiunea muntoasă Hindu Kush. 

În Pakistan, oamenii au ieșit din clădirile de birouri și au început să alerge pe străzi, iar în orașul Lahore au căzut liniile telefonice. 

În New Delhi, oamenii au ieșit pe străzi,imediat după producerea cutremurului. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă