21.6 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialCutremur de 7,7 grade pe Richter în Chile. Alerta de tsunami a...

Cutremur de 7,7 grade pe Richter în Chile. Alerta de tsunami a fost anulată| FOTO + VIDEO

UPDATE 19.15:   Alerta de tsunami emisă de autorităţile chiliene după cutremurul de 7,7 grade a fost anulată. Cu toate acestea, autoritățile mențin starea de precauţie, relatează cotidianul chilian El Mercurio, citat de Mediafax.


Un cutremur de 7,7 grade pe Richter a avut loc, duminică, în partea de sud a statului Chile, potrivit Institutului Geologic al Statelor Unite (USGS), citat de BBC News.

Cutremurul avut loc la 225km (140 de mile) sud-vest de Puerto Montt, în partea de sud a statului, la o adâncime de 15 kilometri. A fost emisă o alertă de tsunami.

În acest context, autorităţile chiliene au ordonat duminică evacuarea coastei de sud a ţării. Zona vizată se află la aproximativ 1.300 de kilometri de capitala Santiago şi este relativ puţin populată.

Serviciul oceanografic naval chilian a declanşat o alertă „preventivă” de tsunami, iar autorităţile au început să evacuzeze zona de coastă din sudul ţării. Directorul Serviciilor naţionale chiliene pentru situaţii de urgenţă Alejandro Verges a declarat pentru postul TVN că nu s-au raportat, imediat, pagube.

În 2010, un cutremur cu magnitudinea de 8,8 a provocat un tsunami, în urma căruia 524 de persoane au murit.

Cele mai citite

Sfânta Lumină va fi adusă, sâmbătă seara, de la Ierusalim

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim, sâmbătă seara, de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va...

Fabrica de diamante a lui Ceaușescu a ajuns tun imobiliar

Recent am povestit într-un articol despre pasiunea familiei Ceaușescu pentru diamante și cum au reușit să obțină, temporar, concesiunea unei mine de diamante...

Ministrul Justiției anunță că Paul al României a fost arestat preventiv în Malta

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat că Paul al României, condamnat în dosarul „Ferma Băneasa” la trei ani şi patru luni de închisoare cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă