19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialCUTREMUR puternic în apropiere de Fukushima. A fost emisă avertizare de risc...

CUTREMUR puternic în apropiere de Fukushima. A fost emisă avertizare de risc de tsunami

O avertizare de risc de tsunami a fost emisă în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă pentru nord-estul Japoniei de către Agenţia meteorologică niponă, după producerea unui cutremur puternic în apropiere de Fukushima, informează Mediafax.

Un cutremur cu magnitudine de 6,8 s-a produs sâmbătă dimineaţă în jurul orei locale 04.20 (vineri, 22.20, ora României) în largul regiunii Fukushima, la o adâncime de zece kilometri, a precizat agenţia pe site-ul său de Internet.

Un val cu înălţime de un metru sau mai mult ar urma să afecteze coastele Fukushimei, dar şi cele ale prefecturilor vecine Iwate şi Miyagi, potrivit sursei citate.

O conferinţă de presă urmează să aibă loc în curând pentru precizarea mai multor detalii în legătură cu pericolul existent şi precauţiile necesare de luat.

La puţin timp după producerea cutremurului, compania care administrează cele două centrale nucleare de la Fukushima, Fukushima Daiichi şi Daini, a anunţat că "nicio nouă anomalie nu a fost raportată pentru moment în instalaţii".

O recomandare de evacuare a fost dată imediat pentru locuitorii unor localităţi din prefectura Iwate, mai la nord.

Cele mai citite

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...

Dezvăluiri făcute de Anne Hathaway. Actrița a fost nevoită să se sărute cu zece bărbați

Experiența actoricească poate aduce cu sine momente neașteptate și provocatoare, iar Anne Hathaway a trăit unul dintre aceste momente la un casting. Actrița a...

O țară din Asia face o ofertă mai bună decât țările UE. Coreea de Sud vrea să producă mașini blindate în România

Coreea de Sud, unul dintre aliații Statelor Unite, vrea să-și dezvolte o relație economică și militară specială cu România, oferindu-se să producă, în România,...
Ultima oră
Pe aceeași temă