6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialDavid Cameron, atac DUR la adresa liderului laburiștilor

David Cameron, atac DUR la adresa liderului laburiștilor

Premierul britanic David Cameron l-a acuzat pe noul lider al laburiștilor, Jeremy Corbyn, că ”simpatizează cu terorismul”, în discursul său susținut în ultima zi a congresului anual al Partidului Conservator, potrivit Mediafax

”Mii de cuvinte au fost scrise despre noul lider laburist. De fapt, trebuie să știți un singur lucru: el crede că moartea lui Osama Ben Laden a fost o tragedie. Ei bine, nu. O tragedie o reprezintă cei aproape 3.000 de oameni uciși într-o dimineață la New York”, a spus premierul britanic făcând referire la atentatele de la 11 septembrie 2001. 

David Cameron a declarat că Corbyn nu poate fi lăsat să răspândească în Marea Britanie ”această ideologie care amenință securitatea”. 

„Prieteni, nu-l putem lăsa pe acest om să răspândească în țara pe care o iubim această ideologie care amenință securitatea, care simpatizează cu terorismul și ajunge să urască Marea Britanie”, a mai spus David Cameron, provocând o furtună de aplauze.

Atacul lansat de Cameron se referă la o declarație făcută în 2011 de Corbyn, care, în realitate, a folosit cuvântul ”tragedie” pentru a denunța execuția lui Ben Laden de către un comando american în Pakistan, exprimându-și regretul că liderul Al-Qaida nu a fost judecat.

Liderul conservatorilor, reales în luna mai, a reamintit de asemenea că nu intenționează să candideze pentru un al treilea mandat în 2020. El și-a prezentat programul pentru următorii cinci ani, centrat în jurul ideii de a face din Marea Britanie o țară ‘mai puternică’, dezvăluind în același timp numele celor trei potențiali succesori ai săi: ministrul de finanțe, George Osborne, primarul Londrei, Boris Johnson, și ministrul de interne, Theresa May.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă