13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialMarea Britanie va începe bombardamentele aeriene în Siria

Marea Britanie va începe bombardamentele aeriene în Siria

Premierul britanic David Cameron a declarat, joi, că Londra trebuie să decidă cu privire la extinderea loviturilor aeriente împotriva militanților Statului Islamic (SI) în Siria, informează  Reuters și AFP, citate de Mediafax.

Astfel, Cameron a precizat, într-un răspuns la un raport parlamentar, că Marea Britanie ”nu poate subcontracta securitatea sa altor țări”, iar Statul Islamic trebuie ”privat de un sanctuar”, în Siria.

”Trebuie să ne ocupăm de Statul Islamic în Siria, cum procedăm în Irakul vecin, pentru a face față amenințării reprezentate de SI în regiune și pentru securitatea noastră aici. Trebuie să-i privăm de un sanctuar în Siria”, a subliniat Cameron. ”Cu cât permitem mai mult Statului Islamic să se întărească în Siria, cu atât va fi mai mare amenințarea”, a adăugat el.

Aceste comentarii au fost adresate Comisiei parlamentare pentru afaceri externe, care, la începutul lui noiembrie, s-a pronunțat împotriva efectuării de lovituri aeriene britanice în Siria, estimând că Londra ar trebui să se concentreze mai degrabă pe eforturile diplomatice pentru instaurarea păcii în Siria.

De la acest raport, situația s-a schimbat, deoarece atentatele din 13 noiembrie de la Paris au provocat o undă de șoc în Regatul Unit, care se teme că ar putea deveni viitoarea țintă a Statului Islamic. Cameron a făcut printre altele referire la aceasta în răspunsul său la raportul parlamentar.

 

Cele mai citite

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...
Ultima oră
Pe aceeași temă