21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialDavid Cameron îi cere Angelei Merkel să-l ajute în reformarea UE

David Cameron îi cere Angelei Merkel să-l ajute în reformarea UE

Premierul britanic, David Cameron, va încerca să o convingă, vineri, în timpul discuţiilor bilaterale, pe cancelarul Angela Merkel să îl susţină în reformarea UE, informează Mediafax.

David Cameron le-a cerut omologilor săi europeni să fie “flexibili şi inventivi”. Unul dintre cei mai bătrâni oameni de afaceri germani a declarat că Europa ar trebui să refuze să negocieze cu el.

Adjunctul directorului camerei de comerţ şi industriei germane,  Volker Treier, a declarat, pentru BBC ,că lumea de afaceri germană este “uimită” că Marea Britanie va organiza un referendum.

“Recomandarea noastră este să nu negocieze în astfel de circumstanţe”, a declarat el, referindu-se la cancelarul german.

Citește și: David Cameron îndeamnă liderii UE să fie “supli şi imaginativi”

Cameron nu a prezentat detaliat reformele pe care le susţine, dar vrea reguli mai aspre pentru a preveni solicitarea de beneficii sociale.

El vrea, de asemenea, clauze pentru protejarea City din Londra în eventualitatea aprofundării integrării în zona euro şi scutirea Marii Britanii de o “uniune mai strânsă” a zonei euro.

Citește și: Când decid britanicii dacă rămân în UE

Asigurarea sprijinului lui Merkel, care conduce cea mai mare economie a Europei este crucială pentru reuşita negocierilor sale. Ea declarase anterior că vrea Marea Britanie într-o “Europă puternică şi de succes”, subliniind în acelaşi timp importanţa principiului libertăţii de mişcare, care a condus la creşterea numărului de imigranţi europeni care au venit în Marea Britanie.

Premierul se află într-un tur diplomatic în Europa pentru a obţine sprijin în vederea în vederea unor schimbări pe care le vrea înainte ca Marea Britanie să organizeze referendumul privind apartenenţa la UE.

Citește și: Paşi spre Uniunea monetară

 

Cele mai citite

Aproape jumătate din angajați sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă

Aproape 41% dintre angajaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă, salariul, relaţia cu managerul şi lipsa recunoaşterii profesionale fiind principalele...

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, i-a trimis, marţi, procurorului general Alex Florenţa cererile de urmărire penală ale lui Petre Roman şi Gelu-Voican Voiculescu, în dosarul...

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, i-a trimis, marţi, procurorului general Alex Florenţa cererile de urmărire penală a lui Petre Roman şi Gelu-Voican Voiculescu, în dosarul...

Ce este foliculita, cum o tratăm și cum o putem preveni

Ce este foliculita? Foliculita este o afecțiune comună, în general benignă, a pielii în care foliculul de păr devine infectat/inflamat și formează o pustulă...
Ultima oră
Pe aceeași temă