15.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialDe ce au reluat autoritățile SUA ancheta asupra mesajelor private ale lui...

De ce au reluat autoritățile SUA ancheta asupra mesajelor private ale lui Hillary Clinton

Noile mesaje e-mail  private ale lui Hillary Clinton au fost descoperite în momentul în care FBI-ul a confiscat dispozitive electronice ce aparţineau lui Rauschner Huma Abedin, vice-preşedintă a campaniei electorale a candidatei democrate, şi soţului ei, Anthony Weiner, informează sâmbătă presa internaţională citată de Mediafax.

Anthony Weiner, fost congresman, a fost căsătorit mai puţin de un an cu Huma Abedin, vice-preşedintă a campaniei pentru preşedinţia S.U.A. a lui Hillary Clinton şi fost consilier al acesteia , în perioada în care aceasta deţinea funcţia de Secretar de Stat.

Noile emailuri nu au fost trimise de pe computerul personal al fostei Secretare de Stat, ci de pe cele ce aparţineau consilierului său şi fostului soţ al acesteia. Weiner este anchetat pentru că ar fi trimis mesaje cu implicaţii sexuale unei fete în vârstă de 15 ani.


Citește și: Cum comentează echipa candidatei democrate Hillary Clinton decizia FBI de a redeschide ancheta asupra e-mailurilor

Echipa de campanie a candidatei democrate la Președinția SUA, Hillary Clinton, a solicitat explicaţii din partea FBI în legătură cu noua anchetă privind emailurile private, transmiţând că este “extraordinar” că o astfel de situaţie se produce cu doar 11 zile înaintea scrutinului prezidenţial.


Directorul FBI James Comey a declarat că noi emailuri au fost descoperite şi acest lucru a dus la redeschiderea anchetei. Comey a adăugat că emailurile ”par a fi pertinente în cadrul investigaţiei”.

Biroul Federal pentru Investigaţii a transmis vineri o notificare oficială Comisiei Juridice a Senatului SUA în legătură cu ancheta care vizează utilizarea de către Hillary Clinton a unui server de mail privat în timp ce era secretar de Stat.

“Anchetatorii au descoperit noi mailuri care trebuie investigate”, a transmis Biroul directorului FBI, James Comey, conform BBC News.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cancer ovarian: peste 70% din cazuri sunt depistate în stadii avansate

Cancerul ovarian este unul dintre cele mai mortale cancere la sexul feminin, clasându-se în primele 5 cauze de mortalitate prin cancer la femei, au...

10 Mai – adevărata sărbătoare națională

Să sfârâie grătarele, micii să fie bine rumeniți, să cânte lăutarii! Acestea au fost imperativele Zilei de 9 Mai - Ziua Europei, cinstită, ieri,...

Caracteristicile adevăratului european

De Ziua Europei, cetățenii Bătrânului Continent au înțeles ce îi unește. Iată câteva criterii care caracterizează europeanul de astăzi: Să aibă o relație cu vecinul...
Ultima oră
Pe aceeași temă