14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialDecizie RADICALĂ în Turcia: Ce hotărâre a luat Erdogan, ca urmare a...

Decizie RADICALĂ în Turcia: Ce hotărâre a luat Erdogan, ca urmare a atacurilor din partea kurzilor

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunțat, marți, suspendarea de facto a procesului de pace cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), pe motiv că este ”imposibilă” continuarea acestuia atât timp cât rebelii kurzi comit atacuri împotriva forțelor de securitate turce, relatează Agerpres.

”Este imposibil de a continua (procesul de pace) cu cei care amenință unitatea noastră națională”, a declarat Erdogan, potrivit AFP.

Citește și: SUA şi Turcia le-au pus gând rău teroriştilor din Siria

Anunțul a fost făcut înainte de a începe o vizită oficială de patru zile în China și apoi în Indonezia.

Mai mult, Erdogan a amenințat că ”aceia care profită de toleranța poporului și a statului vor primi răspunsul pe care îl merită cât de repede posibil”

Angajate în toamna anului 2012, discuțiile de pace dintre regimul islamo-conservator de la Ankara și liderul PKK aflat în închisoare, Abdullah Ocalan, au fost serios puse sub semnul întrebării după atentatul sinucigaș din 20 iulie de la Suruc (sud), soldat cu 32 de morți.

Atacul a vizat tineri militanți prokurzi și a fost atribuit de guvernul turc mișcării jihadiste Statul Islamic.

Citește și: Turcia VA INTENSIFICA operaţiunile militare de la graniţa cu Siria. A trimis TANCURI şi AVIOANE DE VÂNĂTOARE

Ca represalii, mișcarea kurdă și-a intensificat atacurile împotriva membrilor forțelor de securitate turce, acuzând Ankara de a fi încurajat acțiunile jihadiștilor.

După ce au lansat raiduri aeriene împotriva Statului Islamic în nordul Siriei, autoritățile turce au deschis un al doilea front, bombardând bazele PKK în nordul Irakului, ceea ce a însemnat sfârșitul armistițiului instituit în 2013.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă