16 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialDefenseWorld: România şi-a mărit importurile de armament

DefenseWorld: România şi-a mărit importurile de armament

România, Polonia și Bulgaria, precum şi alte ţări este-europene și-au mărit importurile de armament, în special din SUA, pentru a contracara o posibilă agresiune rusă, relatează sâmbătă portalul de informații militare DefenseWorld.net, citat de agenţia Agerpres.

Criza din Ucraina i-a făcut pe vecinii Rusiei vulnerabili și toți au anunțat că intenționează să cumpere avioane, sisteme electronice și rachete din țările occidentale. Arme în valoare de 2 miliarde de dolari au fost livrate sau comandate în ultimele luni, ceea ce face ca piața est-europeană să fie una dintre piețele de armament care au crescut cel mai rapid în lume, notează portalul.

Bulgaria a anunțat la 8 octombrie că armata sa va înceta să folosească trei duzini de avioane de luptă și bombardiere fabricate în Rusia pentru a-și reafirma independența față de Moscova.

Ministrul apărării din Bulgaria, Velizar Șalamanov, a declarat pentru ziarul bulgar Trud că armata va prezenta o listă de avioane noi pentru a înlocui 15 aparate MiG-29, șase avioane de luptă MiG-21 și 14 bombardiere Suhoi Su-25 în termen de șase luni.

Planul de renunța la avioanele fabricate în Rusia face parte din programul de dezvoltare militară al Bulgariei până în 2020 menit să crească gradul de integrare al țării în NATO, a mai scris Trud, potrivit DefenseWorld.net. (Agerpres)

Cele mai citite

Franța e gata să medieze între Israel și Hezbollah

Ministrul de Externe al Franţei, Stephane Sejourne, i-a cerut Israelului să facă publică poziţia sa cu privire la o propunere menită să dezamorseze tensiunile...

Jandarmii din Alba au descoperit la un bărbat plicuri cu substanță albă-cristalină interzisă

Un număr de 27 de plicuri cu substanţă albă-cristalină, ascunse în două pachete de ţigări, au fost descoperite de jandarmi la un bărbat din...

Alegerea eficientă a unei pompe de apă: Ghid complet pentru maximizarea performanței

Alegerea corectă a unei pompe de apă este esențială atât pentru eficiența energetică, cât și pentru îndeplinirea eficientă a cerințelor specifice fiecărui proiect. Fie...
Ultima oră
Pe aceeași temă