21.8 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialDemisii în bloc, în redacția cotidianului francez Le Monde

Demisii în bloc, în redacția cotidianului francez Le Monde

Șapte șefi de departamente din redacţia cotidianului francez Le Monde au demisionat, marţi, după mai multe luni de dezacorduri cu conducerea acestei publicaţii referitoare la reorganizarea redacţiei, informează Mediafax.

"De mai multe luni, am trimis numeroase mesaje de alertă pentru a semnala disfuncţionalităţi majore, ca şi o lipsă de încredere şi de comunicare cu conducerea redacţiei, care ne împiedică să ne îndeplinim funcţiile de şefi de departament", au scris şapte şefi de departament şi adjuncţi ai lor, într-un mesaj adresat lui Natalie Nougayrède, directoarea cotidianului Le Monde, şi lui Louis Dreyfus, preşedintele-director al grupului Le Monde.

Declarând că nu doresc să fragilizeze redacţia, cei şapte demisionari spun că au rămas "disponibili pentru a administra proiectele curente până la numirea unei noi echipe".

"Am încercat să aducem soluţii, fără succes. Astăzi, am constatat că nu mai suntem în măsură să ne achităm de sarcinile care ne-au fost încredinţate şi din acest motiv am demisionat din funcţiile noastre", se afirmă în acelaşi mesaj.

Contactată de AFP, redacţia Le Monde nu a dorit să comenteze aceste informaţii.

Natalie Nougayrède este directoarea cotidianului Le Monde din martie 2013. Potrivit unui mesaj intern expediat în februarie 2014 colaboratorilor ei, Natalie Nougayrède prevedea să direcţioneze o cincime din totalul posturilor din redacţia Le Monde către alte servicii, iar o bună parte dintre acestea urmau să suplimenteze departamentul online. Sindicatele au denunţat la acea vreme "un plan social deghizat".

Cele mai citite

Biden i-a spus lui Iohannis că ceva îl deRUTTEază

IlustrațieȘ Marian Avramescu Președintele Klaus Werner Iohannis s-a întors foarte deRUT(TE)at din Statele Unite ale Americii (SUA). Aceasta după ce președintele octogenar american, Joe Biden,...

CFR anunță că s-a reluat circulaţia feroviară între Voila şi Făgăraş

Traficul feroviar între stațiile Voila și Făgăraș, pe linia simplă, a fost reluat sâmbătă la ora 11:08, conform anunțului făcut de către CFR SA. Informația...

Ministrul Sănătății vorbește despre situația maestrului Florin Piersic

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a transmis sâmbătă că evoluția artistului Florin Piersic, care a fost operat la Spitalul "Foișor" din Capitală, este una favorabilă. "Aşteptăm...
Ultima oră
Pe aceeași temă