12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialDemonstrație anti-terorism la Istanbul. Ce discurs a ținut Erdogan

Demonstrație anti-terorism la Istanbul. Ce discurs a ținut Erdogan

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, și alte zeci de mii de persoane, au participat, duminică, a o demonstrație împotriva ”terorismului” la Istanbul, relatează Agerpres

În discursul său, președintele Erdogan s-a referit la Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK, interzis), și a afirmat că Turcia nu are o problemă de ordin etnic, ci una referitoare la terorism.

Armistițiul dintre statul turc și PKK a fost rupt în luna iulie a acestui an. De atunci, militanții minorității kurde au întreprins aproape zilnic atacuri asupra forțelor de securitate, în timp ce armata turcă a bombardat poziții ale PKK în nordul Irakului și în Turcia.

La demonstrația de duminică, ce a avut loc în cartierul Yenikapi din Istanbul, cu toate că a fost convocată de o asociație de organizații neguvernamentale, a participat și premierul Ahmet Davutoglu, care, ca și Erdogan, face parte din AKP, partidul de guvernământ.

Davutoglu a afirmat că partidul prokurd HDP ar trebui readus sub pragul electoral de 10% la alegerile ce vor avea loc pe 1 noiembrie în Turcia. HDP a trecut de pragul electoral de 10% pentru prima dată la alegerile parlamentare care au avut loc în iunie a.c., obținând locuri în parlament și determinând pierderea majorității absolute de către AKP.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă