10.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialDepartamentul Justiţiei a stabilit că noul președinte Donald Trump își poate angaja...

Departamentul Justiţiei a stabilit că noul președinte Donald Trump își poate angaja ginerele la Casa Albă

Departamentul Justiţiei din SUA a decis că preşedintele Donald Trump poate să îl angajeze pe ginerele său, Jared Kushner, în funcţia de consilier de rang înalt la Casa Albă, anunță sâmbătă ziarul New York Times.

Argumentația Departamentului Justiției a fost aceea că preşedintele SUA are autoritate specială de angajare iar acest lucru exceptează funcţiile de la Casa Albă de legea federală care îi interzice şefului statului să își numească rudele la conducerea unei agenţii federale.


Citește și: Donald Trump își numeşte ginerele în postul de consilier principal la Casa Albă

La 36 de ani, Jared Kushner are o avere colosală, iar mulţi se întreabă în ce măsură numirea nu încalcă legea antinepotism. În acelaşi timp, un raport al Consiliului Naţional de Informaţii avertizează că administraţia Trump se va confrunta cu un risc crescut de conflicte internaţionale, fără precedent de la Războiul Rece.


 

Presa americană susținuse că numirea lui Jared Kushner ar încălca o lege din 1967 care stipulează că niciun funcţionar, de la preşedinte şi până la directorii de nivel inferior din agenţiile federale, nu își pot angaja sau promova rudele.

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Încă o dronă în apropierea bazei de la Kogălniceanu, după cele trei drone de acum două zile

Forțele Aeriene Române au identificat o dronă în zbor, în apropierea aeroportului civil și a Bazei Aeriene 57 din localitatea Mihail Kogălniceanu (județul Constanța). "Miercuri,...

Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!

Indiferent de domeniul de activitate, în afaceri, igiena și siguranța nu ar trebui să fie niciodată neglijate. Există anumite situații în care acest aspect...

Ghidul ANAF pentru frizeri, coafeze și manichiuriste

Ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute de persoanele fizice din prestarea unor activități de înfrumusețare/întreținere corporală, a fost publicat joi de ANAF. Ghidul poate...
Ultima oră
Pe aceeași temă