30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialDetalii șocante despre atacul din Franța: Autorul şi-a făcut selfie cu capul...

Detalii șocante despre atacul din Franța: Autorul şi-a făcut selfie cu capul decapitat al şefului său

Bărbatul acuzat că şi-a decapitat şeful şi a încercat să arunce în aer, vineri, o uzină chimică din sud-estul Franţei şi-a făcut un selfie cu capul victimei, informează Mediafax.

Yassim Salhi, un francez de origine nord-africană în vârstă de 35 de ani, este reţinut în oraşul Lyon, după ce a intrat cu maşina într-un depozit în care erau stocate recipiente cu gaz și a încercat să arunce în aer uzina. 

Examinarea telefonului mobil al suspectului a dezvăluit că acesta şi-a făcut un selfie cu capul şefului său şi l-a trimis prin aplicaţia WhatsApp către un cont asociat cu un număr nord-american, a declarat sâmbătă o sursă apropiată anchetei. Deocamdată nu se ştie cui aparţine contul respectiv.

Poliţia a găsit capul lui Herve Cornara, managerul în vârstă de 54 de ani al firmei de transport la care Salhi era curier, agăţat de un gard al uzinei deţinute de compania americană Air Products şi încadrat de steaguri cu inscripţii islamiste. Cadavrul lui Cornara prezenta de asemenea semne de strangulare, ceea ce sugerează că bărbatul ar fi fost ucis în alt loc, înainte de a fi decapitat.

Anchetatorii care au percheziţinat locuinţa lui Salhi din Saint-Priest, în apropiere de Lyon, au confiscat un laptop, o tabletă şi un pistol fals, dar nu au găsit urme de explozibil sau propagandă radicală.

Procurorul din Paris, Francois Molins, a afirmat vineri că anchetatorii vor încerca să determine cursul exact al evenimentelor, pentru a stabili dacă Yassim Salhi a acţionat singur.

Cele mai citite

Rotiri gratuite la cazino. Chiar sunt gratuite? Cum le activezi și ce câștiguri poți obține

Rotirile gratuite fac parte din campaniile promoționale pe care operatorii de cazino online din țara noastră le desfășoară constant. Ele oferă utilizatorilor posibilitatea să...

Guvernanții lasă suedezii să taie nestingheriți pădurile valoroase ale României. 50 de acțiuni ale IKEA, bănuite de ilegalitate. FOTO și VIDEO

Un nou raport realizat de Agent Green și Bruno Manser Fonds (BMF) în pădurile României. Cel mai mare proprietar privat de pădure din țara...

Partidul Democrat din Italia lansează un manifest pentru alegerile europene

Opoziția italiană încearcă din răsputeri să se impună într-un ciclu electoral în care partidele de dreapta aflate la putere în țară speră să obțină...
Ultima oră
Pe aceeași temă