7.9 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialDeutsche Bank, suspectată de către SUA că l-ar fi ajutat pe Vladimir...

Deutsche Bank, suspectată de către SUA că l-ar fi ajutat pe Vladimir Putin

Deutsche Bank, principala instituție bancară a Germaniei, este suspectată de americană că l-ar fi ajutat pe liderul rus Vladimir Putin să mute sume uriașe de bani din Rusia în Marea Britanie. Autoritățile americane cercetează tranzacțiile făcute de gigantul german.

Departamentul de Justiţie al Statelor Unite investighează tranzacţii în valoare de 6 miliarde de dolari, care au fost intermediate de banca germană. Banii ar putea aparține lui Vladimir Putin, inclusiv unor rude și apropiați ai acestuia, potrivit Bloomberg. 

În acest caz sunt urmărite de asemenea și tranzacții care le-ar aparține fraților Arkadi şi Boris Rotenberg, oligarhi ruși și apropiați ai lui Putin, care au făcut afaceri cu statul.

Banca germană nu este acuzată că ar fi făcut tranzacții ilegale, deoarece mecanismele folosite au fost unele corecte, însă Deutsche Bank ar putea fi acuzată de spălare de bani deoarece a autorizat tranzacții pentru persoane aflate sub sancțiuni internaționale. Putin și alți oligarhi ruși figurează pe o listă a persoanelor sancționate de comunitatea internațională în urma crizei din Ucraina.

Banca germană a infirmat acuzele care îi sunt aduse și a demarat o anchetă proprie în acest caz.

Deutsche Bank se află de mai mult timp în vizorul autorităților americane, fiind anchetată, în SUA, în alte trei dosare. Banca a anunțat pierderi de circa 6,5 miliarde de dolari în semestrul al treilea, iar una dintre cauze ar putea fi tocmai faptul că sunt strânse fonduri separate în cazul în care va izbucni un scandal.

În ciuda acuzațiilor, liderul rus a făcut apel la oamenii de afaceri din Rusia să repatrieze banii din străinătate pentru a ajuta la refacerea economiei țării.

Cele mai citite

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă