13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialDezvăluire surprinzătoare în cazul atentatelor din Boston

Dezvăluire surprinzătoare în cazul atentatelor din Boston

Bombele utilizate în comiterea dublului atentat la Boston în 2013 erau "relativ sofisticate", fiind confecţionate cu fire din ghirlande de Crăciun şi detonatoare din piese auto, au dezvăluit procurorii americani în documente recente, citate de Mediafax.

Acest dublu atentat, comis aproape de linia de sosire a celebrului Maraton din Boston, în statul american Massachusetts (nord-est), s-a soldat la 15 aprilie 2013 cu 3 morţi şi 264 de răniţi.

Documentele citate subliniază că primul interogatoriu al lui Djohar Ţarnaev, arestat şi grav rănit, a avut loc la "aproximativ 24 de ore după" transportarea sa la spital. Adolescentul, care atunci avea 19 ani, a confirmat că putea auzi şi înţelege, în pofida unei traheotomii, şi că nu suferea foarte mult, potrivit procurorilor.

"De îndată ce agenţii au început să-l interogheze, a recunoscut că a fost implicat", au adăugat ei.

"De asemenea, Ţarnaev a dezminţit cu fermitate existenţa altor bombe sau implicarea altor persoane" în atentat, adaugă procurorii.

Potrivit documentelor citate, fraţii Ţarnaev par să fi utilizat la crearea bombei un praf negru, de la sute de artificii, însă nicio urmă din acest praf nu a putut fi găsită în locuinţa acestora şi nici în maşinile lor.

Djohar Ţarnaev, al cărui frate mai mare Tamerlan a fost ucis cu câteva ore înainte de arestarea sa într-o confruntare cu poliţia, riscă pedeapsa cu moartea.

Cele mai citite

FC Barcelona și-a „betonat” poziția secundă în Spania, după victoria cu „lanterna roșie” Almeria

FC Barcelona și-a consolidat poziția secundă în La Liga, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în deplasarea de la Almeria, în etapa...

Marcel Ciolacu, ferm convins că România va avea până la sfârșitul anului o inflație de sub 5%

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că trendul inflaţiei este unul descendent, iar pe finalul acestui an va coborî sub cinci la sută. Acesta a...

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...
Ultima oră
Pe aceeași temă