20 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialDiane James demisionează de la conducerea UKIP

Diane James demisionează de la conducerea UKIP

Lidera Partidului Independenței Regatului Unit (UKIP), Diane James, și-a anunțat demisia, la numai 18 zile după ce preluase conducerea acestei formațiuni politice anti-imigrație de la Nigel Farage, transmite AFP citată de Agerpres.

Diane James a anunțat că demisionează într-o postare pe Twitter.

“Este evident că nu am suficientă autoritate, nici susținerea tuturor colegilor mei membri ai Parlamentului European și a liderilor partidului pentru a implementa schimbările pe care le consider necesare și pe care mi-am bazat campania. Din motive personale și profesionale, prin urmare, nu voi continua procesul electoral”, a precizat ea.

Diane James are 56 de ani, a fost purtătoare de cuvânt a UKIP și a fost desemnată președinte al partidului în urma retragerii lui Farage.

Liderul campaniei pentru Brexit și-a anunțat și el demisia de la conducere prin surprindere, la câteva zile după ce britanicii au decis prin referendumul din iunie retragerea țării lor din Uniunea Europeană. Farage a exclus eventualitatea revenirii în fruntea UKIP. “Nici pentru zece milioane de dolari”, a declarat el agenției Press Association, preluate de AFP.

Un alt succesor la conducere ar putea fi eurodeputatul Steven Woolfe, exclus din alegerile interne pentru că și-a depus dosarul 17 minute prea târziu.

UKIP a ajuns a treia forță politică din Regatul Unit, după conservatorii aflați la guvernare și laburiști. Partidul naționalist a obținut la alegerile legislative din mai 2015 un singur loc de deputat, deși a primit votul a 3,8 milioane de alegători, adică un procent de 12,6 la sută.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Irina Begu, norocoasa de serviciu. Rybakina s-a retras, iar Dodin a declarat forfait

Irina Begu a obținut o calificare fără probleme în runda a treia a turneului WTA 1.000 de la Roma, în urma abandonului franțuzoaicei Oceane...

România, a doua cea mai rapidă evoluție economică din UE, după Polonia

În ultimele două decenii nivelul PIB-ului per capita a crescut puternic în majoritatea țărilor care au aderat la UE (2004-primul val, 2007-al doilea val...

Pentru că nu are talentul de ratangiu și simulator al fotbalistului român, Mbappe a răsuflat ușurat că PSG nu va disputa finala UCL cu...

Ilustrație: Marian Avramescu Fața nevăzută a fotbalistului-star francez Kylian Mbappe a avut un motiv foarte bun de bucurie după eliminarea formației pentru care încă...
Ultima oră
Pe aceeași temă