13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialDiplomat NATO: Un sistem antiaerian rus a fost detectat în estul Ucrainei

Diplomat NATO: Un sistem antiaerian rus a fost detectat în estul Ucrainei

Un sistem de rachete antiaerian rus de tip Panţir S1, numit şi SA-22, a fost detectat în regiunea de est a Ucrainei, a anunţat miercuri un diplomat al NATO, citat de AFP, relatează Mediafax.

Sistemul "SA-22 este în prezent în zonă", a afirmat acest diplomat, sub protecţia anonimatului, reamintind că un alt tip de rachete, SA-11 sau Buk, este suspectat că ar fi la originea tirului care a cauzat prăbuşirea unui avion al Malaysia Airlines pe 17 iulie, soldată cu 298 de morţi.

Sistemele de rachete Panţir S1 (sau SA-22 în clasificarea NATO) sunt capabile să atingă orice ţinte aeriene pe o rază de 20 de kilometri şi la o altitudine de 15 kilometri. Ele pot viza patru ţinte simultan, iar rachetele lor pot atinge o viteză de 1.300 de metri pe secundă.

Diplomatul a evocat, de asemenea, "informaţii ucrainene credibile", afirmând că "în Ucraina au loc incursiuni ale trupelor ruse".

Moscova a "pus capăt ambiguităţilor, devenind mai deschisă" în ce priveşte susţinerea sa acordată rebelilor, a apreciat el.

"Doar că, oficial, ruşii nu revendică" aceste acţiuni, a adăugat diplomatul.

Casa Albă a apreciat luni că "incursiunile militare" ale Rusiei pe teritoriul Ucrainei constituie o "escaladare semnificativă" a conflictului din această ţară.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a respins aceste acuzaţii, denunţând un "război informaţional".

Cele mai citite

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...
Ultima oră
Pe aceeași temă