10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialDiplomații americani nu au voie să participe la provocarea găleții cu gheață

Diplomații americani nu au voie să participe la provocarea găleții cu gheață

Diplomații americani nu au voie să participe la provocarea găleții cu gheață, potrivit unui mesaj intern al Departamentului de Stat american, a declarat joi purtătoarea de cuvânt a departamentului, Marie Harf.

"Normele etice ale guvernului federal ne împiedică să ne folosim de funcţiile publice, ca cele de ambasadori, pentru beneficii private, chiar dacă este vorba de o cauză nobilă precum aceasta", a argumentat ea, potrivit Mediafax.

Harf a declarat totuşi că speră ca asociaţia ALS să "reuşească" în această "cauză evident foarte importantă".

"Ice Bucket Challenge", devenit un fenomen mondial graţie reţelelor de socializare, constă în vărsarea unei găleţi cu apă în cap sau o donaţie, deseori amândouă, către asociaţia ALS, care luptă împotriva bolii Charcot – cunoscută şi sub numele de boala Lou Gehrig sau scleroza laterală amiotrofică – o boală neurodegenerativă.

Numeroase celebrităţi, de la fostul preşedinte George w. Bush până la cântăreţul Justin Bieber şi fondatoruil Microsoft Bill Gates, au acceptat provocarea pentru această cauză, mai scrie Mediafax.

Joi, asociaţia a salutat strângerea a 41,8 milioane de dolari din donaţii în perioada 29 iulie – 21 august, faţă de 2,1 milioane de dolari anul trecut în aceeaşi perioadă.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă