17.3 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialDiplomatul Aleksandrî Gruşko: Dacă NATO își va menține poziția adoptată la summitul...

Diplomatul Aleksandrî Gruşko: Dacă NATO își va menține poziția adoptată la summitul său de la Varșovia, noi nu putem considera Alianța drept un potențial partener

Diplomatul Aleksandrî Gruşko a declarat, joi, că Rusia nu va considera NATO drept un potențial partener atâta vreme cât Alianța își va menține poziția convenită la summitul de la Varșovia (iulie 2016), citează Agerpres.

“Teoretic, nu putem exclude faptul că ar putea apărea interese obiective între Rusia și NATO în acest domeniu “, a spus Grușko, care a menționat că NATO continuă să evite reluarea contactelor cu Rusia în domeniul militar.

Cu toate acestea, a spus el, “atât timp cât NATO își va menține poziția adoptată la summitul său de la Varșovia, noi nu putem considera Alianța drept un potențial partener”, a insistat diplomatul rus.

La summitul de la Varșovia, Alianța Nord-Atlantică a convenit asupra unei abordări duale față de Rusia: descurajarea combinată cu dialogul politic, amintește RIA Novosti.

Referindu-se la NATO, președintele rus Vladimir Putin a declarat joi — la o reuniune a Colegiului FSB (Serviciul Federal de Securitate, fostul KGB) — că “Rusia este în mod constant provocată”. “Suntem constant provocați și ei încearcă să ne atragă într-o confruntare. Nu încetează nici tentativele de amestec în afacerile noastre interne cu scopul de a destabiliza situația socială și politică din Rusia”, a afirmat șeful statului.

Cele mai citite

Poliția a aplicat amenzi, după ce mai mulți nuntași au blocat o intersecție

Poliția din județul Teleorman a intervenit prompt în urma unui incident în localitatea Buzescu, unde circulația a fost blocată de nuntași, generând disconfort și...

Exclusiv: Analistul Adrian Negrescu, despre legea evaziunii fiscale: ,,Statul reușește să obțină doar 1-2% din prejudiciile din dosarele penale”

Legea evaziunii fiscale, cunoscută ca legea Ciucă-Ciolacu, împarte românii în tabere și anume cei care văd această măsură ca fiind una utilă în lipsă...

VIDEO. Messi și compania revin și câștigă partida cu Montreal

Inter Miami, echipa unde evoluează Lionel Messi, s-a impus cu 3-2 în meciul cu Montreal, dar argentinianul nu a reușit să înscrie. Seria lui Lionel...
Ultima oră
Pe aceeași temă