7.9 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. UPDATE: Directorul Total a murit într-un accident pe un aeroport din...

VIDEO. UPDATE: Directorul Total a murit într-un accident pe un aeroport din Moscova. Avionul s-a ciocnit de un utilaj de deszăpezire. Un prim suspect, reţinut

UPDATE 16:12, joi  Un prim suspect reţinut, noi arestări şi demisii în serie au avut loc în rândul conducerii aeroportului Vnukovo, în condiţiile în care anchetatorii ruşi încearcă să stabilească responsabilitatea în cazul accidentului aviatic în care şi-a pierdut viaţa directorul companiei petroliere franceze Total, informează Mediafax.

Şoferul maşinii de deszăpezire implicată în coliziunea care a provocat accidentul avionului de tip Falcon în care se afla directorul general al Total, Christophe de Margerie, a fost arestat preventiv joi, până la 21 decembrie, în urma unei decizii a tribunalului din Moscova, la solicitarea anchetatorilor, relatează AFP.

Potrivit Comisiei ruse de anchetă, angajatul în vârstă de 60 de ani, Vladimir Martinenko, avea o alcoolemie de 0,6 g/l de alcool în sânge în momentul accidentului, cu 0,1 grame mai mult decât permite legislaţia în Franţa. Legislaţia din Rusia aplică o toleranţă zero faţă de consumul de băuturi alcoolice pentru conducătorii auto.

UPDATE 23.14  Experţi francezi au sosit la Moscova pentru a participa la investigaţia privind accidentul aviatic în urma căruia a murit Christophe de Margerie, preşedintele executiv al companiei Total, relatează presa rusă, citată de AFP, potrivit Mediafax.

Echipa este formată din trei anchetatori ai Direcţiei franceze pentru investigaţii şi analize (BEA) şi un reprezentant al Dassault, compania care a fabricat avionul prăbuşit.

UPDATE 13.06  Franţa va trimite trei anchetatori la Moscova în cadrul eforturilor de clarificare a condiţiilor morţii preşedintelui-director general al grupului petrolier Total Christophe de Margerie, scrie AFP.

UPDATE 10.30  Şoferul vehiculului de deszăpezire care a intrat în coliziune cu avionul privat al preşedintelui-director general al grupului petrolier francez Total, pe aeroportul moscovit Vnukovo, era beat, a anunţat marţi Comitetul rus de anchetă, relatează AFP, potrivit Mediafax.

Între posibilele scenarii care au provocat, în noaptea de luni spre marţi, moartea lui Christophe de Margerie şi a trei membri ai echipajului se află "o eroare a controlorilor de trafic arian şi fapte ale conducătorului vehiculului de deszăpezire", a anunţat Comitetul într-un comunicat.

"S-a stabilit că şoferul vehicolului de deszăpezire era în stare de beţie", se precizează în comunicat.
Anchetatorii evocă de asemenea "condiţii meteorologice nefavorabile şi o eroare de pilotare".

Peste 150 de salvatori şi 39 de vehicule speciale au fost mobilizate pentru a interveni la scena accidentului, potrivit Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă.

—–

Directorul general al grupului petrolier francez Total a murit luni seara pe Aeroportul Vnukovo din Moscova, după ce avionul în care se afla s-a prăbușit. Toate persoanele aflate la nord și-au pierdut viața. Alături de Christophe de Margerie se aflau alte trei persoane, scrie Mediafax, care citează agenția Tass.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/d17a09e65a803a13b9452e55316dc7c4/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Avionul privat de tip Falcon 50 urma să efectueze cursa Moscova – Paris, însă s-a prăbuşit la ora locală 23.58 (22.58, ora României), pe aeroportul Vnukovo, după ce ar fi intrat în coliziune cu o maşină de deszăpezit, a declarat reprezentantul Comitetului rus pentru investigaţii în domeniul transportului, Tatiana Morozova.

"În urma coliziunii, au murit patru persoane. Au fost găsite cadavrele lor", a precizat Morozova.

Reprezentantul oficial al Aeroportului Vnukovo, Elena Krîlova, a anunţat ulterior că în acest accident au murit trei membri ai echipajului şi directorul grupului Total, potrivit agenţiei RIA Novosti.

Acestă informaţie a fost confirmată de grupul Total.

"Grupul Total confirmă cu profundă tristeţe că directorul său general, Christophe de Margerie, în vârstă de 63 de ani, a decedat în noaptea de luni spre marţi, într-un accident aviatic, pe Aeroportul Vnukovo din Moscova, în urma unei coliziuni cu un vehicul pentru deszăpezire", a anunţat compania într-un comunicat.

Potrivit lui Morozova, forţele ruse au fost deschis o anchetă penală în legătură cu acest accident. Aeroportul a fost închis temporar, pentru efectuarea unor investigaţii la locul accidentului.

Aeroportul din Vnukovo este unul din cele aeroporturi internaţionale din Moscova. Situat în sud-vestul capitalei ruse, el dispune, de asemenea, de un terminal pentru zboruri de afaceri.

Cele mai citite

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...
Ultima oră
Pe aceeași temă