14.4 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialDirectorul liceului sud-coreean unde învăţau victimele naufragiului din aprilie a fost suspendat

Directorul liceului sud-coreean unde învăţau victimele naufragiului din aprilie a fost suspendat

Directorul liceului din Coreea de Sud unde învăţau cei 240 de elevi care au murit în naufragiul din luna aprilie al unui feribot a fost suspendat din funcţie, au anunţat vineri autorităţile locale, fără să ofere detalii despre motivul sancţionării, relatează AFP, potrivit Mediafax.

Un oficial a declarat că directorul Choo Kyo-Young "a fost eliberat din funcţie" şi a adăugat că gestul este legat de "catastrofa feribotului".

Directorul liceului Dawon a fost suspendat pentru o perioadă de trei luni, iar la finalul va reveni în funcţie sau va fi transferat în altă instituţie de învăţământ.

Liceul, aflat în oraşul Ansan, la sud de Seul, a devenit simbolul tragediei feribotului Sweol, care s-a scufundat la 16 aprilie în largul coastei meridionale a Coreei de Sud, cu 476 de persoane la bord, printre care mulţi elevi, mai scrie Mediafax.

Dintre cele 302 victime, 240 erau adolescenţi care învăţau la liceul Dawon, iar alte zece erau profesori. Directorul-adjunct, care a supravieţuit naufragiului, s-a spânzurat trei zile mai târziu, pe o insulă din apropierea locului tragediei.

Investigaţiile preliminare arată că feribotul era încărcat peste limita admisă. În plus, nava era mai puţin rezistentă, după ce a a fost suplimentat în mod ilegal numărul cabinelor. În plus, echipajul nu a avea cunoştinţele necesare privind măsurile de securitate regulamentare.

Cele mai citite

Ceremonia de finalizare a studiilor: Tradiții și simboluri ale maturității academice

Momentul absolvirii marchează o etapă definitorie în viața oricărui student, fiind punctul culminant al anilor de studiu și dedicare. Este ziua în care tradiția...

Farul – Universitatea Craiova 3-3. Remontada de senzație la Ovidiu! „Marinarii” ratează cupele europene

Farul Constanţa a remizat pe teren propriu cu Universitatea Craiova, scor 3-3, după ce în minutul 72 conducea cu 3-0. Eroul oltenilor a fost...

Bulgaria va avea avioane F-16 mai bune ca ale României și le va asigura mentenanța în țară

Bulgaria va avea avioane de luptă F-16 Block 70 și le va asigura mentenanța la o uzină din țară, fără să fie nevoită să...
Ultima oră
Pe aceeași temă