13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialDistrugătorul USS Ross, care le dă emoții rușilor, rămâne în Marea Neagră....

Distrugătorul USS Ross, care le dă emoții rușilor, rămâne în Marea Neagră. Vezi scopul misiunii

Distrugătorul american USS Ross, care a pus în alertă avioanele de luptă ale Rusiei, rămâne în Marea Neagră.

Decizia a fost anunțată de comandamentul Flotei a 6-a a Statelor Unite, cu baza în Marea Mediterană, din care face parte și USS Ross.

Fără a menționa în mod explicit acest lucru, SUA doresc astfel să demonstreze că nu se lasă intimidate de atitudinea agresivă a Rusiei în Marea Neagră, care a trimis, acum trei zile, câteva avioane Su-24 spre distrugătorul Ross. Nava de război americană se afla la acel moment în apele internaționale.

Citește și: Rusia a trimis AVIOANE DE LUPTĂ împotriva distrugătorului USS Ross din Marea Neagră

O sursă militară rusă din Crimeea a susținut că avioanele Su-24 au fost trimise spre nava americană pentru a împiedica distrugătorul să intre în apele teritoriale ale Rusiei.

Distrugătorul american și o fregată ucraineană se pregătesc să respingă atacuri aeriene

SUA precizează că, în perioada 1 – 2 iunie 2015, USS Ross participă la un exercițiu militar împreună cu fregata ucraineană Hetman Sahaydachniy, programat să se desfășoare în apele internaționale. Exercițiul include manevre tactice, transfer de echipaje între cele două nave, exerciții de comunicații precum și simularea ripostei împotriva unor atacuri din aer – adică exact împotriva unor incidente cum a fost cel provocat, acum trei zile, de avioanele rusești.

Comandamentul Flotei a 6-a a SUA subliniază că scopul prezenței USS Ross în Marea Neagră este reasigurarea aliaților din NATO și a partenerilor din regiune ai Statelor Unite, precum și creșterea securității maritime și a stabilității în zona Mării Negre.

“Exercițiile derulate împreună cu partenerii noștri, cum este și Ucraina, ne permit să ne dezvoltăm capabilitățile și interoperabilitatea”, a precizat comandantul distrugătorului Ross, comandorul Tadd Gorman.

USS Ross este un distrugător din clasa Arleigh-Burke, având rachete la bord.

Citește și: FOTO. Ce navă AMERICANĂ îi sperie pe RUȘI

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă