14.6 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialDjohar Ţarnaev - trimis la închisoare înainte să fie executat

Djohar Ţarnaev – trimis la închisoare înainte să fie executat

Djohar Ţarnaev, autorul dublului atac cu bombă comis pe 15 aprilie 2013 la maratonuil de la Boston şi soldat cu trei morţi, a fost transferat joi într-o închisoare federală din Colorado, o oprire preliminară în drumul către culoarul morţii, relatează postul NBC News.

Biroul american pentru închisori a declarat joi că Ţarnaev, în vârstă de 21 de ani, condamnat la moarte miercuri, a fost transferat de la Centrul Medical Federal din Massachusetts la Închisoarea federală corecţională din Florence, statul Colorado.

Ţarnaev a fost deţinut în condiţii dure – izolare şi lipsa oricărui contact cu alţi deţinuţi şi lumea exterioară – rezervate de obicei teroriştilor.

Cei mai mulţi deţinuţi cărora le sunt impuse aceste restricţii îşi ispăşesc pedepsele la închisoarea de "supermaximă" securitate din Florence, în Colorado – cunoscută sub numele de "Supermax" – în care sunt deţinuţi unui dintre cei mai cunoscuţi criminali din istoria recentă a Statelor Unite.

Însă culoarul morţii "guvernamental" se află la Închisoarea Terre Haute, în statul Indiana.

Judecătorul a dispus ca Ţarnaev să fie executat potrivit legilor acestui stat.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

CSAT trebuie să-i aprobe lui Iohannis încă o factură pentru candidatura la NATO

Ilustrație: Marian Avramescu Consiliul Superior de Apărare a Țării (CSAT) va trebui să-i aprobe președintelui Klaus Werner Iohannis decontarea probabil a ultimei facturi sau...

Marcel Ciolacu, vizită în Turcia

Premierul Marcel Ciolacu a comunicat miercuri că intenționează să efectueze săptămâna viitoare o vizită oficială în Turcia. În cadrul acestei vizite, în conformitate cu...

Președintele UEFA, Aleksander Čeferin, susține campania pan-europeană pentru drepturile reproductive

Slovenul Aleksander Čeferin, președintele UEFA, a devenit cel mai recent lider important care susține campania pan-europeană pro-alegere, luptând pentru drepturile reproductive în Europa, și...
Ultima oră
Pe aceeași temă