18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialDmitri Rogozin, la Tiraspol: Rusia va face tot posibilul pentru menţinerea păcii...

Dmitri Rogozin, la Tiraspol: Rusia va face tot posibilul pentru menţinerea păcii în Transnistria

Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, a declarat la Tiraspol că Federaţia Rusă va face tot posibilul pentru menţinerea păcii în Transnistria, relatează agenţia de presă Itar-Tass, preluată de Mediafax.

Vicepremierul rus a asigurat că Rusia va depune toate eforturile pentru menţinerea păcii în regiune. "Din fericire, nu trebuie să avertizăm pe nimeni că pacea este mai bună decât războiul. Încercările de a izola Transnistria sunt din ce în ce mai numeroase", a mai spus afirmat Rogozin, adăugând că mulţi locuitori se află în imposibilitatea de a călători în afara regiunii separatiste, iar Ucraina a săpat un şanţ de-a lungul frontierei cu Republica Moldova.

Vicepremierul rus a participat, împreună cu liderul separatist Evgheni Şevciuk, la ceremoniile organizate la Tiraspol pentru a marca eliberarea Republicii Moldova de sub ocupaţia fascistă.

Reprezentant special al preşedintelui rus Vladimir Putin pentru Transnistria, Dmitri Rogozin a sosit joi într-o vizită în Republica Moldova. El s-a întâlnit, la Chişinău, cu ministrul Economiei, Andrian Candu, pentru discuţii privind embargoul impus de Rusia importurilor de legume şi fructe din Republica Moldova.

Rusia, alături de Ucraina şi OSCE este mediator în procesul de negocieri în formatul 5+2 privind soluţionarea conflictului transnistrean, care include, de asemenea, Chişinăul şi Tiraspolul, alături de UE şi SUA, în calitate de observatori. Rusia are în continuare aproximativ 1.200 de soldaţi în regiunea separatistă, în cadrul unui "contingent de pace".

Dacă ţi-a plăcut artic

Cele mai citite

O rețea vietnameză de trafic de migranți, care cerea între 15.000 și 18.000 euro de migrant, a fost destructurată

O operațiune comună la care au participat autoritățile de aplicare a legii din Franța și Regatul Unit, cu sprijinul Europol, a dus la dezmembrarea...

A născut soția lui George Simion

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a primit un veste bună mult așteptată. Liderul AUR este tată. George Simion a anunțat pe Facebook că...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...
Ultima oră
Pe aceeași temă