12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialDoi angajați ai Consulatului SUA din Pakistan - uciși de explozia unei...

Doi angajați ai Consulatului SUA din Pakistan – uciși de explozia unei bombe

Doi angajați locali ai consulatului SUA în orașul pakistanez Peshawar și mai mulți soldați au fost uciși de un dispozitiv exploziv improvizat, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Incidentul s-a produs în timpul unei misiuni de eradicare a drogurilor, a declarat, marți, secretarul de stat american, John Kerry.

"În această dimineață am aflat că am pierdut doi angajați locali din Peshawar care lucrau cu consulatul nostru de acolo, în timp ce se aflau afară din oraș în cadrul unui efort de a eradica câmpuri de narcotice", a declarat Kerry la un eveniment la Washington privind combaterea extremismului violent. 
    
"Un IED (dispozitiv exploziv improvizat n.r.) a explodat și mai mulți au fost uciși; de asemenea, câțiva dintre soldații aflați acolo pentru a-i păzi", a adăugat Kerry. 
    
Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat John Kirby a declarat că incidentul a avut loc marți când cei doi angajați pakistanezi se deplasau într-un convoi al Forței anti-narcotice a guvernului pakistanez în Zonele tribale administrate la nivel federal (FATA). 
    
"Guvernul Statelor Unite condamnă ferm atacul", a afirmat Kirby, adăugând că SUA oferă asistență Pakistanului în investigarea incidentului și aducerea făptașilor în fața justiției. 
    
Kirby a mai spus că nu știe dacă angajații consulatului au fost ținta atacului, produs în timpul unei vizite în Statele Unite a consilierului pentru securitatea națională a Pakistanului Sartaj Aziz, notează Reuters. 
    
"Nimeni nu a revendicat responsabilitatea în acest moment", a declarat Kirby într-un briefing de presă.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...
Ultima oră
Pe aceeași temă