11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialDoi băieți de 12 și 13 ani, inculpați în Turcia, pentru că...

Doi băieți de 12 și 13 ani, inculpați în Turcia, pentru că au rupt un afiș cu Erdogan

Doi băieți de 12, respectiv 13 ani au fost inculpați de Parchetul din orașul Diyarbakir, din sud-estul Turciei pentru ‘insultă’ adusă președintelui Recep Tayyip Erdogan. Cei doi sunt acuzați că au rupt un afiș cu fotografia șefului statului, a relatat Agerpres.

Procurorii au cerut împotriva celor doi minori pedepse cu închisoarea între 14 luni și 4 ani și 8 luni, precizează publicația.

Băieții au fost surprinși în ziua de 1 mai, în timp ce rupeau un afiș cu imaginea lui Erdogan, pe o stradă din Diyarbakir, oraș cu majoritate kurdă.

Citește și: Elev de 15 ani, reținut, pentru că l-a insultat pe Erdogan

‘Voiam să smulgem afișe ca să vindem hârtia. N-am fost atenți la cine era în fotografie, nu știam cine era’, s-a apărat în fața magistratului cel mai mic dintre inculpați, identificat cu inițialele R.Y.

‘Dacă președintele aduce în fața justiției doi copii pentru că au rupt un poster, este foarte trist pentru dreptul’ din Turcia, a comentat avocatul băieților, Ismail Korkmaz, menționând că prima audiere în proces va avea loc pe 8 decembrie.

Cei doi sunt inculpați în baza articolului 299 din codul penal care pedepsește, cu o pedeapsă maximă de 4 ani de închisoare, orice persoană care ‘aduce atingere imaginii’ șefului statului.

Citește și: “Erdogan, ucigaş!”. 10.000 de persoane manifestă la Istanbul împotriva regimului

De la alegerea lui Erdogan în funcția de președinte, în august 2014, s-au înmulțit dosarele penale în baza acestei prevederi, ele vizând artiști, jurnaliști sau simpli cetățeni.

În decembrie 2014, un minor de 17 ani a fost ridicat din sala de clasă și ținut în arest timp de câteva zile sub aceeași acuzație, apoi condamnat la 11 luni de închisoare cu suspendare.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă