10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialDoi irlandezi, arestați în cazul atacurilor rasiste față de români

Doi irlandezi, arestați în cazul atacurilor rasiste față de români

Polițiștii din Irlanda au arestat doi suspecți în cazul atacurilor rasiste comise față de români în partea de est a Belfastului. Suspecții ar fi avariat maşini şi ar fi inscripţionat pe case mesaje cu caracter rasist vizând români şi slovaci, relatează publicaţia Belfast Telegraph, citată de Mediafax.

Potrivit publicaţiei, cei doi bărbaţi, în vârstă de 20 şi 22 de ani, au fost arestaţi în legătură cu aceste infracţiuni.

Potrivit unor anchetatori, este prea devreme pentru a spune care grup este vinovat de cele şase atacuri comise luni. Însă investigatorii nu îndepărtează ipoteza unei implicări a unor unităţi paramilitare loialiste, scrie publicaţia fără să ofere alte precizări.

"Aceste incidente, care au avut loc noaptea trecută, au avut scopul să intimideze familiile care locuiesc în casele respective", a declarat Mark McEwan, şeful poliţiei, potrivit Mediafax.

Numărul incidentelor de natură rasistă înregistrate la Belfast a crescut după ce poliţia nord-irlandeză (PSNI) a lansat o operaţiune care vizează autorii unor fapte similare, la începutul lui mai.

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă