10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialDoi militari agresaţi la Paris în timpul unui miting pentru ridicarea stării...

Doi militari agresaţi la Paris în timpul unui miting pentru ridicarea stării de urgenţă

Doi militari în civil şi în afara programului au fost agresaţi sâmbătă după-amiaza de către aproximativ 20 de persoane, în timpul manifestaţiilor de la Paris pentru anularea stării de urgenţă, potrivit unor surse din cadrul poliţiei, relatează AFP în pagina electronică.

O anchetă urmează să stabilească dacă militarii au fost vizaţi din cauza faptului că fac parte din cadrul forţelor franceze sau dacă au fost luaţi drept militanţi ai extremei drepte, potrivit unei surse apropiate acestei anchete.

Agresorii erau îmbrăcaţi în negru, mascaţi şi purtau cagule, potrivit prefecturii de poliţie. Unul dintre cei dooi militari a fost rănit la nivelul unei arcade şi a primit îngrijiri la faţa locului din partea pompierilor.

Telefonul unuia dintre cei doi militari – mobilizaţi la Paris în cadrul planului Vigipirate – a fost furat. Agresorii au reuşit să fugă.

Mii de persoane au manifestat sâmbătă la Paris şi în întreaga Franţă pentru a denunţa proiectul privind retragerea naţionalităţii şi starea de urgenţă, care urmează să fie prelungită, potrivit Mediafax.

La Paris, aproximativ 5.500 de manifestanţi – potrivit prefecturii de poliţie, 20.000 – potrivit organizatorilor, au înfruntat ploaia şi au protestat în la Place de la République şi Palais-Royal.

Manifestaţii au avut loc, de asemenea, în câteva zeci de oraşe din Franţa, la apelul colectivelor "Nous ne céderons pas" (Nu vom ceda) şi "Stop état d'urgence" (Stop stării de urgenţă), din care fac parte sindicate (CGT, FSU, Sindicatul magistraţilor), asociaţii (Attac, Droit au logement, Droits devant, MRAP) şi organizaţii de apărarea drepturilor omului (FIDH).

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă