17.4 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialDoi militari uciși într-un atentat din sud-estul Turciei

Doi militari uciși într-un atentat din sud-estul Turciei

Doi militari au fost uciși și alți patru răniți sâmbătă seara într-un atentat cu mașină capcană care a explodat în momentul trecerii unui convoi militar în provincia kurdă Diyarbakir, din sud-estul Turciei, au anunțat autoritățile locale, relatează AFP, citată de agerpres.ro. 

Acest atentat, care nu a fost imediat revendicat, a avut loc după ce forțele aeriene turce au lansat sâmbătă o serie de bombardamente asupra bazelor rebelilor Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) din nordul Irakului.

Potrivit unui comunicat al guvernoratului provinciei, mașina capcană a explodat în districtul Lice în momentul sosirii unui convoi de jandarmi chemați în zonă pentru un incendiu de mașină, provocând moartea a doi militari și rănirea altor patru.

"O operațiune de amploare a fost lansată în regiune pentru găsirea autorilor acestui atac", se menționează în comunicat.

PKK a calificat sâmbătă drept o "agresiune" bombardamentele lansate de armata turcă asupra bazelor sale și a afirmat că au fost "încălcate condițiile de încetare a focului" între luptătorii săi și forțele de securitate turce, valabile din martie 2013. Guvernul de la Ankara a ordonat aceste lovituri aeriene după o serie de atacuri atribuite în ultimele zile militanților PKK împotriva polițiștilor turci.

Cele mai citite

Taxele prea mari pe salarii au scos mii de români în stradă

Delegaţia Blocului Naţional Sindical a cerut luni reprezentanţilor Ministerului Finanţelor măsuri privind reducerea fiscalităţii pe muncă şi demararea de urgenţă a unei reforme fiscale,...

Vasile Bănescu (BOR): “Victoria lui Nemo (Nimeni), zdrobitoare asupra firescului și insultătoare la adresa Muzicii”

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortdoxe Române (BOR), Vasile Bănescu, comentează în termeni duri finala concursului Eurovision, susținând că ea a reprezentat "Victoria lui...

Cum îţi promovezi afacerea când eşti la început de drum

Promovarea noului tău business, mai ales dacă nu ai la dispoziție un buget care să îţi permită să angajezi o agenție de marketing, poate...
Ultima oră
Pe aceeași temă