10.9 C
București
luni, 25 martie 2024
AcasăSpecialDoi oficiali ai ambasadei ruse la Kiev, dispăruţi în Ucraina

Doi oficiali ai ambasadei ruse la Kiev, dispăruţi în Ucraina

Ataşatul diplomatic Mihail Şorin şi secretarul Andrei Golovanov au fost daţi dispăruţi vineri, în Ucraina, a anunțat Ambasada Rusiei la Kiev, scrie Mediafax.

"Ministerul de Interne de la Kiev a negat că forţele ucrainene ar fi reţinut doi angajaţi ai ambasadei ruse de la Kiev. Ambasada menţionează că anterior ministerul ucrainean a recunoscut că diplomaţii au fost reţinuţi. Luând în considerare declaraţiile contradictorii ale Kievului, ambasada Rusiei în Ucraina anunţă oficial că ataşatul diplomatic Mihail Şorin şi secretarul Andrei Golovanov sunt daţi dispăruţi", potrivit unui comunicat al reprezentanţei ruse.

Anterior, Rusia a anunţat că mai mulţi membri ai personalului ambasadei ruse la Kiev au fost reţinuţi joi şi a cerut eliberarea imediată a acestora.

Conform ministerului, "o altă acţiune revoltătoare împotriva gărzilor de securitate din cadrul ambasadei ruse, inclusiv a gărzii personale a ambasadorului", a avut loc la Kiev joi. Aceştia au fost deţinuţi la ieşirea dintr-o cafenea, sub pretextul fals că ar avea grenade, în pofida faptului că au prezentat paşapoartele diplomatice, a precizat sursa citată, mai scrie Mediafax.

"Cerem eliberarea imediată a membrilor personalului diplomatic şi prevenirea oricăror încălcări viitoare ale convenţiilor internaţionale privind imunitatea diplomatică", a adăugat ministerul.

Cele mai citite

O femeie din Republica Moldova și soțul ei rus au fost uciși în atacul de la Moscova

O femeie originară din Republica Moldova a fost ucisă în atacul terorist care s-a produs la Moscova în seara de 22 martie 2024. Confirmarea acestui...

Îți dorești un birou impecabil? Alege accesorii și instrumente de birou personalizate

Biroul tău nu este doar un simplu spațiu de lucru. Este un loc în care petreci cel puțin 8 ore în fiecare zi. Un...

Implicațiile industriei de gaming asupra economiei

Industria de gaming a generat venituri în valoare de aproximativ 365 de miliarde de dolari în 2023 la nivel global. Tendința de creștere din...
Ultima oră
Pe aceeași temă