13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialDoi ofiţeri indieni au fost ucişi într-un atac asupra unei baze militare...

Doi ofiţeri indieni au fost ucişi într-un atac asupra unei baze militare din Nagrota

Doi ofiţeri indieni au fost ucişi, marţi, într-un atac asupra bazei militare în nordul ţării, în apropierea graniţei cu Pakistanul, notează Agerpres.

Oficialii poliţiei au declarat că trei sau patru extremişti au intrat în cartierul general al armatei la Nagrota (la periferia orașului Jammu) și au tras în direcția cantinei ofițerilor. Doi ofițeri au fost uciși și schimbul de focuri.

Nagrota găzduieşte un important centru de comandă militară regională, iar oraşul este situat de-a lungul unui drum strategic care leagă regiunea disputată Cașmir de restul Indiei.

“Un atac a avut loc mai devreme în această dimineață și teroriști au intrat în una din zonele noastre militare. Situația este sub control, de îndată ce operațiunea se va încheia, vă vom oferi detalii. Nu doresc să ‘speculez’ cu privire la numărul atacatorilor implicați”, a declarat presei Manish Mehta, purtător de cuvânt la Ministerul Apărării indian.

Tensiunile între India și Pakistan s-au acutizat de două luni și jumătate în legătură cu zona Cașmirului, teritoriu himalayan divizat din 1947 pe care cele două state și-l dispută.

Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...
Ultima oră
Pe aceeași temă