12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialDoi poliţişti au murit într-un ATAC armat în Turcia

Doi poliţişti au murit într-un ATAC armat în Turcia

Doi poliţişti turci au fost găsiţi decedaţi miercuri într-o zonă din Turcia aflată la frontiera cu Siria, în apropierea oraşului Suruc, scrie Mediafax. Asasinatul celor doi a fost revendicat de organizaţia separatistă kurdă Partidul Muncitorilor din Kurdistan, care au motivat că aşa au răzbunat victimele atacului sinucigaş din Suruc. 

Potrivit guvernatorului provinciei Şanliurfa din sud-estul Turciei, Izzetin Kucuk, doi poliţişti au fost găsiţi decedaţi în oraşul Ceylanpinar, relatează BBC News online.

Poliţiştii au murit în urma unui atac armat care a avut loc în oraşul Ceylanpinar, din provincia Şanliurfa, conform guvernatorului provinciei.

Atacul a fost revendicat mai târziu, în cursul zilei de miercuri, de organizaţia separatistă kurdă Partidul Muncitorilor din Kurdistan, informează site-ul publicaţiei franceze Le Monde. Cele două decese au fost revendicate de membrii PKK pe unul dintre conturile organizaţiei de pe Internet, afirmând că au dorit “să răzbune” astfel victimele atentatului sinucigaş din Suruc.

Cei doi poliţişti turci au fost ucişi “din cauza colaborării lor cu gruparea radicală Stat Islamic (SI – n.red.)”, s-a precizat în mesajul postat de PKK, în care se foloseşte acronimul arab echivalent pentru SI.

Atacul de miercuri a avut loc în aceeaşi provincie din care face parte oraşul Suruc, în care a fost comis atentatul cu bombă de luni asupra unui centrul cultural soldat cu 32 de morţi, victimele fiind activişti pro-kurzi.

Cel puţin unul dintre ofiţeri făcea parte din forţele de combatere a terorismului.

“Nu ştim încă este vreo legătură cu un act terorist”, a declarat Izzetin Kucuk.

Autorităţile turce investighează decesele celor doi poliţişti pentru a stabili dacă este vorba despre o crimă sau o sinucidere.

Prim-ministrul Turciei a declarat marţi că autorităţile l-au identificat pe autorul atacului de luni din oraşul Suruc, despre care se crede ar fi avut legături cu gruparea radicală Stat Islamic. Potrivit presei turce, autorul atentatului sinucigaş, un bărbat în vârstă de 20 de ani, de origine turcă, s-ar fi alăturat SI în urmă cu două luni.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...

Lăcrămioara Perijoc boxează pentru aur la Campionatele Europene de la Belgrad

Pugilista română Lăcrămioara Perijoc va lupta pentru medalia de aur în cadrul categoriei 54 kg, la Campionatele Europene de box de la Belgrad, după...

ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului

ONV LAW, una dintre cele mai dinamice case de avocatură din România, își extinde echipa cu 6 noi avocați, ca urmare a creșterii portofoliului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă