11.5 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialDoi profesori străini, răpiți la Kabul

Doi profesori străini, răpiți la Kabul

Doi profesori de la Universitatea americană din Kabul au fost răpiți, duminică seara, în centrul capitalei afgane. Cele două persoane au cetățenie americană, respectiv americană, au anunțat serviciile de securitate afgane, citate de AFP, informează Agerpres.

Un membru al serviciilor de securitate afgane a declarat, sub protecția anonimatului, că profesorii au fost răpiți la ora 20.20 (01.50 GMT), pe șoseaua Dar-ul-Aman, de doi bărbați înarmați.

Autoritățile de la Washington și Canberra au manifestat prudență în legătură cu acest incident. 

Suntem la curent cu informațiile privind răpirea unui cetățean american la Kabul, dar din motive de confidențialitate preferăm să ne abținem de la orice comentariu”, a spus un diplomat american.

În Australia, un purtător de cuvânt al Departamentului Afacerilor Externe a afirmat că pare să fie vorba „aparent de o răpire”. „Ambasada Australiei în Afganistan încearcă să verifice informațiile privitoare la răpirea unui cetățean australian la Kabul”, a menționat el.

În cazul Australiei, acesta este al doilea caz de răpire a unui cetățean de-al său după cel înregistrat la finalul lui aprilie, la Jalalabad, când victimă a fost lucrătoarea umanitară Katherine Jane Wilson. Soarta acesteia este necunoscută în prezent. 

În ultima perioadă, la Kabul s-au înregistrat mai multe răpiri, țintele fiind mai ales străinii care lucrează pentru organizații umanitare. La începutul lunii iunie, o indiancă din cadrul Fundației Agha Khan a fost răpită în plin centrul capitalei afgane și eliberată după câteva săptămâni, pe 23 iulie.

Cele mai citite

Simona Halep a fost nevoită să abandoneze în prima rundă a turneului Trophee Clarins 

Miercuri, jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost nevoită să se retragă din prima rundă a turneului Trophee Clarins (WTA 125), din motive...

Ce spune Mugur Isărescu despre un nou mandat la BNR. Este cel mai longeviv guvernator din lume

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a afirmat miercuri că în cazul în care i se va propune de către Parlament un nou...
Ultima oră
Pe aceeași temă