13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialDoi români au murit, într-un accident pe o autostradă din Marea Britanie

Doi români au murit, într-un accident pe o autostradă din Marea Britanie

Cinci persoane, între care care doi români, au murit, iar altele au fost rănite, în centrul Marii Britanii, în apropierea orașului Birmingham, după ce un camion s-a ciocnit cu o mașină, informează BBC News, citat de Mediafax.

 

Primarul comunei Tulnici din judeţul Vrancea, Aurel Boţu, a declarat, miercuri, că două victime erau din localitate.

„Erau doi soţi, doi oameni simpli, care s-au dus în Anglia să muncească. S-a întâmplat necazul în timp ce se deplasau la muncă, miercuri dimineaţa, aceştia erau pe autostradă. Au mai fost plecaţi, au fost şi în Italia, apoi au mers în Anglia, după ce şi-au găsit acolo de muncă. Erau oameni care îşi vedeau de treaba lor, muncitori, au lucrat şi acasă, în comună. Ştiu că mai stăteau acolo cu câteva persoane în gazdă, în Anglia, unde lucrau în agricultură. Am înţeles că se duceau acum la cules de căpşuni”, a afirmat primarul.

Potrivit acestuia, femeia are un băiat din prima căsătorie, în vârstă de 23 sau 24 de ani, însă soţul ei avea grijă de acesta de parcă ar fi fost al lui.

Aurel Boţu a adăugat că va discuta, vineri, cu aleşii locali, modalităţile prin care pot contribui la ajutorarea fiului femeii. „Vom lua legătura cu el să vedem ce formalităţi trebuie să fie făcute. Îi cunosc bine şi ştiu ce nevoi au. Am primit cu tristeţe vestea”, a mai afirmat primarul.

Accidentul a avut loc miercuri dimineaţă, pe Autostrada M6, în regiunea Staffordshire, după ce un camion s-a lovit cu un autoturism Nissan Micra.

Poliţia a dispus reţinerea şoferului camionului, un bărbat în vârstă de 60 de ani, sub acuzaţia de omor din culpă provocat prin conducerea în mod periculos a unui vehicul.

Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...

Controverse legate de camere video în sălile de clasă ale școlilor

Reprezentanții profesorilor se opun proiectului prin care Guvernul vrea să impună instalarea camerelor video de supraveghere în sălile de curs ale școlilor. În data de...
Ultima oră
Pe aceeași temă