19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialDoi soldaţi ucraineni au fost ucişi în estul separatist, în pofida armistiţiului

Doi soldaţi ucraineni au fost ucişi în estul separatist, în pofida armistiţiului

Doi soldaţi ucraineni au fost ucişi în timpul unor confruntări între armată şi forţele separatiste proruse în estul Ucrainei, în pofida unui nou acord de încetare a focului, a anunţat sâmbătă un purtător de cuvânt al forţelor militare ucrainene, informează AFP, via agerpres.

“În timpul ultimelor 24 de ore, doi soldaţi ucraineni au fost ucişi şi alţi patru au fost răniţi”, a declarat Andrei Lâsenko, acuzându-i pe separatişti că “nu respectă acordul de încetare a focului”. 

Acest nou acord de încetare a focului a fost încheiat vineri între Ucraina şi separatiştii proruşi în timpul unor negocieri organizate la Minsk, sub egida Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE). 

Armistiţiul a intrat în vigoare vineri (21:00 GMT) în bastioanele rebelilor din Lugansk şi Doneţk, cu ocazia Paştelui, sărbătorit la sfârşitul acestei săptămâni de ortodocşi, şi ar urma să dureze până la ziua victoriei asupra fascismului în cel de-Al Doilea Război Mondial, sărbătorită în regiunile separatiste la 9 mai. 

Acest nou acord de încetare a focului este menit să întărească armistiţiul deja încheiat la Minsk în septembrie, însă puternic fragilizat de recentele confruntări dintre armata ucraineană şi separatişti.

Cele mai citite

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...

Te confrunți cu durere la nivelul genunchiului? Cum recunoști ruptura de menisc și ce poți face pentru a o trata

Durerile articulare pot apărea foarte frecvent ca urmare a unei serii largi de cauze și factori de risc, ceea ce înseamnă că pentru a...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...
Ultima oră
Pe aceeași temă