10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialDoi suspecți de terorism s-au aruncat în aer în Arabia Saudită, într-o...

Doi suspecți de terorism s-au aruncat în aer în Arabia Saudită, într-o ciocnire cu forțele de securitate

Doi bărbați purtând centuri cu explozibil s-au aruncat în aer sâmbătă la Jeddah, în vestul Arabiei Saudite, după un schimb de focuri cu forțele de securitate, a anunțat Ministerul de Interne saudit, transmit agențiile internaționale citate de Agerpres.

Schimbul de focuri a survenit în cursul unui raid al poliției la un atelier de dispozitive explozive din sudul orașului.

Într-o operațiune separată desfășurată sâmbătă, forțele de securitate au arestat un saudit bănuit de complicitate cu cei doi și o femeie pakistaneză, despre care suspectul a afirmat că este soția sa.

La sfârșitul lui octombrie anul trecut autoritățile saudite au anunțat dezmembrarea a două celule teroriste asociate cu Statul islamic (SI), dintre care una pregătea un atentat la un mare meci de fotbal din Jeddah, capitala economică a regatului.

Arabia Saudită, membră a coaliției internaționale conduse de SUA care combate SI în Siria și Irak, a fost scena mai multor atacuri și atentate revendicate de această grupare, începând cu sfârșitul lui 2014.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...

Rusia susține că va avea “ținte legitime” în Polonia, dacă această țară va găzdui arme nucleare americane

"Instalațiile relevante" din Polonia vor deveni "ținte legitime" pentru Rusia, dacă această țară va primi pe teritoriul ei arme nucleare ale Statelor Unite. Acest avertisment...

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...
Ultima oră
Pe aceeași temă