13.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialDoi suspecți în cazul dublului antentat de la Ankara, ARESTAȚI. Bărbații, presupuși...

Doi suspecți în cazul dublului antentat de la Ankara, ARESTAȚI. Bărbații, presupuși membri PKK

Doi suspecți, presupuşi membri ai grupului radical Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), au fost arestați de poliția turcă în cazul dublului-atentat de sâmbătă de la Ankara, potrivit Mediafax.

Cei doi suspecţi ar fi deţinut un cont fals de Twitter, @DrBereday, prin care ar fi postat un mesaj “o bombă va exploda în Ankara”, cu nouă ore înaintea producerii atacului.

Citește și: Erdogan, acuzat de jocuri politice duble

Potrivit The Hurriey, alte mesaje postate de pe acelaşi cont vorbeau despre posibile atacuri ale organizaţiei teroriste Stat Islamic (SI).

“Dacă ISIL (Stat Islamic în Irak şi Levant) a detonat (o bombă) în Ankara”, “În manifestarea care va avea loc în Ankara, va fi o altă intervenţie în numele lui ISIL. O modalitate de a preveni asta constă într-o intervenţie a organizaţiilor de stânga. PKK nu este implicat în toate acestea”, erau câteva dintre mesajele postate de pe contul de Twitter.

Parchetul din Ankara, care se ocupă de investigaţia acestui caz, a solicitat Directoratului de Telecomunicaţii şi Comunicare să îi furnizeze informaţii despre câteva conturi. Reprezentanţii companiei Twitter din SUA au declarat, ulterior, că au dezvăluit informaţiile solicitate de Parchetul din Ankara.

Cele mai citite

Tragedie la Marea Neagră! O navă s-a scufundat. Trei persoane sunt date dispărute

Sâmbătă dimineață, o navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe, anunță Autoritatea Navală Română....

Parașutiștii și echipajul de zbor, în pericol din cauza închirierii avioanelor AN-2 scoase din uz

Un recent accident aviatic petrecut la Aerodromul Spătaru din Buzău a adus la lumină o situație îngrijorătoare în cadrul Ministerului Apărării Naționale (MApN)....

Un șef al Poliției de Frontieră Galați ar fi implicat într-un scandal sexual cu o adolescentă de 14 ani

Un șef al Poliției de Frontieră Galați ar putea fi implicat într-un scandal sexual în care apare o adolescentă. Autoritățile au declanșat o anchetă...
Ultima oră
Pe aceeași temă