10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialDonald Trump, criticat de Papa Francisc. Cum răspunde miliardarul

Donald Trump, criticat de Papa Francisc. Cum răspunde miliardarul

Papa Francisc a declarat, joi, că nu se poate spune despre miliardarul american Donald Trump că este „creştin”, din cauza politicii sale împotriva imigranților. Astfel, candidatul republican la Casa Albă i-a răspuns papei că afirmaţiile la adresa sa sunt „ruşinoase”, potrivit AFP, citat de Agerpres.

Întrebat care este părerea sa despre poziția antimigrație a lui Trump, Papa a precizat că „o persoană care vrea să construiască ziduri şi nu poduri nu este creştină”.

„Nu este în Evanghelie. Votaţi, nu votaţi, nu mă amestec. Spun numai că nu este creştin”, a adăugat Papa. 

Donald Trump l-a criticat şi în trecut pe Papă, punând sub semnul îndoielii realismul său politic într-un interviu. El a anunţat că va construi un zid în locul actualului gard dintre Mexic şi SUA dacă va fi ales preşedinte. 

Vaticanul a explicat că Suveranul Politic nu vorbeşte ca un om politic, ci ca un om al credinţei. „Politica nu este meseria Papei. Este un om de credinţă, nu trebuie să ne mirăm că mesajul său are repercusiuni politice şi sociale”, a declarat Federico Lombardi, purtător de cuvânt al Vaticanului, miercuri, în cadrul unui briefing de presă de la Ciudad de Mexico. 

Cu toate acestea, miliardarul Donald Trump a calificat afirmaţiile Suveranului Pontif drept ruşinoase. 

„Când un lider religios pune sub semnul întrebării credinţa unei persoane este ruşinos”, a declarat miliardarul la un miting din Carolina de Sud, subliniind că „ niciun conducător, în special un lider religios, nu ar trebui să aibă dreptul de a pune sub semnul întrebării religia sau credinţa unui alt om”.

Citește și: VIDEO: Donald Trump, parodiat de actorul Johnny Depp

‘Sunt mândru să fiu creştin şi, ca preşedinte, nu voi permite ca creştinătatea să fie constant atacată şi slăbită, contrar a ceea ce se întâmplă în prezent cu actualul nostru preşedinte’, a adăugat Trump. 

‘Guvernul mexican şi liderii săi au făcut afirmaţii dezagreabile la adresa mea în prezenţa papei. Papa nu a auzit decât o variantă a poveştii, nu a văzut criminalitatea, traficul de droguri şi impactul negativ pe care politicile actuale îl au pentru SUA’, a spus candidatul republican la preşedinţia SUA. 

‘Când sau dacă Vaticanul va fi atacat de ISIS, pentru că acesta este cel mai important obiectiv al ISIS după cum ştie toată lumea, vă garantez că Papa şi-ar dori şi s-ar ruga ca Donald Trump să fi fost preşedinte’, a mai spus republicanul în discursul său din Carolina de Sud.

Papa s-a deplasat joi la frontiera dintre Mexic şi Texas şi a lansat un apel la solidaritate cu imigranţii care traversează Mexicul şi încearcă să treacă în SUA. 

‘Nu poate fi ignorată criza umanitară din aceşti ultimi ani care a provocat migraţia a mii de persoane, cu trenul, cu maşinile sau pe jos, care au traversat sute de kilometri prin munţi, deşerturi şi drumuri neospitaliere. Această tragedie umană care este migraţia forţată este în prezent un fenomen global’, a spus Papa la Ciudad Juarez. 

Cele mai citite

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă