15.7 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialDonald Trump, despre liderul de la Phenian: La o vârstă foarte fragedă,...

Donald Trump, despre liderul de la Phenian: La o vârstă foarte fragedă, a fost capabil să-și asume puterea. Evident, este un tip destul de isteț

Președintele american, Donald Trump, a reiterat, duminică, voința de a îndepărta amenințarea nucleară nord-coreeană, potrivit agențiilor AFP și EFE, citate de Agerpres.

Într-un interviu pentru programul „Face the Nation" de pe canalul CBS, Donald Trump a vorbit despre liderul de la Phenian, Kim Jong-un.

La o vârstă foarte fragedă, a fost capabil să-și asume puterea. Mulți oameni, sunt convins, au încercat să-i ia această putere, fie că a fost unchiul său sau alții. Și el totuși a reușit să o mențină. Așa că, în mod evident, este un tip destul de isteț", a declarat liderul american.

În ceea ce privește testele cu rachete balistice ale regimului nord-coreean, Donald Trump a subliniat că lucrează cu președintele chinez, Xi Jiping, unul din puținii interlocutori de care ascultă Phenianul, pentru a reduce tensiunile și a încerca să-l aducă pe calea rațiunii pe Kim Jong-Un.

„Dacă pregătește un test nuclear, nu voi fi fericit. Și cred că de asemenea nici președintele chinez, care este un om foarte respectat, nu va fi fericit", a mai spus Donald Trump, care a marcat la acest sfârșit de săptămână primele o sută de zile la putere.

Întrebat despre posibilitatea ca SUA să recurgă la o soluție militară în fața acțiunilor Coreei de Nord, președintele american a declarat: „Nu știu, vom vedea".

Phenianul a realizat sâmbătă un nou test cu rachetă balistică. Aceasta aparent a explodat la câteva minute de la lansare, conform unor surse militare sud-coreene și americane. SUA au cerut ajutorul Chinei pentru a determina Phenianul să revină la masa negocierilor, fără a elimina o acțiune militară. La începutul lunii, Beijingul a cerut „prudență" tuturor părților după o altă lansare de rachetă balistică de către Coreea de Nord.

Cele mai citite

Corvinul Hunedoara a intrat în istorie cu prima Cupă a României câștigată

Corvinul Hunedoara şi Oţelul Galaţi au disputat finalei Cupei României la fotbal, miercuri seara, pe Stadionul Municipal din Sibiu. După un meci disputat care...

Românii pot avea succes la Eurovision! Trebuie doar să demonstreze că au avut părinți de același sex: Decebal și Traian

România ar putea accede din nou cu succes în viitoarele finale din cadrul concursului Eurovision, poate chiar cu șanse la trofeu. Concurenții din țara...

Hezbollah anunță că a bombardat nordul Israelului

Gruparea şiită libaneză Hezbollah a declarat că a vizat intens ţinte militare în nordul Israelului şi, pentru prima dată, o bază militară de lângă...
Ultima oră
Pe aceeași temă