15.7 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialDonald Trump a fost amenințat cu moartea pe Internet, imediat după ce...

Donald Trump a fost amenințat cu moartea pe Internet, imediat după ce a câștigat alegerile. Serviciile secrete americane evită să comenteze situația

Mai multe persoane au lansat pe site-uri de socializare ameninţări cu moartea la adresa preşedintelui-ales al Statelor Unite, Donald Trump, informează joi agențiile internaționale de presă citate de Mediafax.

Unul dintre autorii acestor amenințări ar fi acuzat “epidemia clovnilor” ajunsă la Casa Albă. 

Victoria în alegeri a lui Donald Trump a generat un val de furie în mediul online, existând persoane care nu au ezitat să îl ameninţe cu moartea pe noul preşedinte al SUA, relatează publicaţia americană Daily Caller şi revista germană Bild.

“Trump nu va ajunge să fie învestit în funcţie. Aveţi timp să îi asasinaţi atât pe Donald Trump, cât şi pe Mike Pence”, a comentat o altă persoană, cu pseudonimul “Aaeoius”.

“Dacă cineva vrea să elimine o persoană pentru salvarea echipei şi să îl asasineze pe Trump, să se asigure că îl vizează şi pe Mike Pence”, afirmă, prin Twitter, un individ care are pseudonimul “Deceased” (“Decedat”). “A revenit epidemia de clovni şi a ajuns la Casa Albă”,adaugă el.

Un alt individ, cu pseudonimul “Duck”, afirmă: “Mama se gândeşte să îl asasineze pe Donald Trump. Ai grijă! Mama mea din suburbie vine după tine!”.

US Secret Service, instituția care asigură protecția președintelui SUA, nu a făcut deocamdată niciun comentariu pe tema acestor amenințări.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rețetă de Paște: Așa faci cel mai pufos cozonac

Aceasta rețetă de cozonac pufos cu nuca se caracterizează prin faptul că într-adevăr iți oferă secretele unui cozonac gustos și pufos, care nu se...

Amenzi de 4,6 milioane de euro pentru 29 de retaileri. Plus: deconectarea și telemunca în UE

Comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit, a declarat, cu ocazia zilei de 1 mai, că telemunca şi deconectarea trebuie să...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...
Ultima oră
Pe aceeași temă