15.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialDonald Trump acuză mass-media că răspândeşte minciuni pentru a influenţa alegerile în...

Donald Trump acuză mass-media că răspândeşte minciuni pentru a influenţa alegerile în favoarea lui Hillary Clinton

Candidatul republican Donald Trump acuză “mass-media coruptă” de fraudarea alegerilor prin răspândirea de minciuni în scopul asigurării alegerii ca preşedinte a lui Hillary Clinton, despre care a insunuat că s-ar droga, scrie AFP pe pagina electronică, preluată de Mediafax

“Alegerile sunt aranjate de mass-media coruptă care răspândeşte acuzaţii complet false sau chiar minciuni sfruntate în efortul de a obţine alegerea drept preşedinte” a lui Hillary Clinton, a declarat Trump la un miting electoral organizat în statul american New Hampshire.

Republicanul a mai sugerat că Hillary Clinton ar fi luat droguri înainte de dezbaterea dintre cei doi candidaţi la preşedinţia Statelor Unite şi chiar a cerut ca amândoi să fie supuşi unui test antidrog înainte de dezbaterea finală.

“La începutul ultimei dezbateri era plină de energie. La final (…) abia a putut să ajungă până la maşina ei”, a afirmat Trump la mitingul electoral ţinut în oraşul Portsmouth din New Hampshire.

Trump a pus sub semnul întrebării legitimitatea procesului electoral într-o serie de mesaje publicate pe Twitter, scrie ews.ro.

“Alegerile sunt, cu siguranţă, fraudate de presa micinoasă şi care distorsionează (faptele – n.r.), care o promovează pe Necinstita Hillary – dar şi la multe secţii de vot – TRIST”, a scris el.

Anterior, republicanul a acuzat presa că nu transmite adevărul: “Alegerile sunt fraudate de media, într-un efort coordonat cu echipa de campanie a lui Clinton, transmiţând la ştiri lucruri care nu s-au întâmplat niciodată!”.

Şi consilierul lui Trump, Rudy Giuliani, i-a acuzat pe democraţi că “trişează”. „Am descoperit foarte puţine situaţii în care republicanii trişează (…). Ei nu controlează oraşele interioare ca democraţii. Dacă republicanii ar controla oraşele interioare, ar trişa la fel de mult ca democraţii”, a spus el pentru CNN, adăugând că numai un “tâmpit” ar crede că în unele zone, precum Philadelphia sau Chicago, lucrurile vor fi corecte.

„Îmi pare rău. Oamenii morţi votează în general pentru democraţi, nu pentru republicani”, a adăugat el.

Declaraţiile omului de afaceri le contrazic pe cele ale candidatului său la vicepreşedinţie, Mike Pence, care a spus anterior pentru NBC că Trump va accepta “cu siguranţă” rezultatul alegerilor.  

“Alegerile sunt întotdeauna destul de dure”, a insistat el, adăugând că Statele Unite au o tradiţie de “transfer paşnic al puterii”/

El a atras, însă, atenţia că poporul american s-a “săturat de părtinirea evidentă din presa naţională”, ce dă sentimentul că alegerile au fost “fraudate”.  

Sondajele de opinie sugerează că Trump a pierdut teren într-o serie de state cheie.

Între timp, candidatul democrat la vicepreşedinţie, Tim Kaine, a criticat declaraţiile lui Trump privind fraudarea alegerilor drept “tactici pentru a speria” electoratul.

“Acuză presa. Acuză Partidul Republican. Spune că America nu poate organiza alegerii corecte, a spus democratul.

Controversele stârnite de Donald Trump nu par să aibă un efect negativ sesizabil în ceea ce priveşte susţinerea de care candidatul republican beneficiează din partea electoratului.

Datele unui sondaj realizat la comanda ABC News/Washington Post, date publicităţii duminică, arată că 47% dintre respondenţi ar vota cu Hillary Clinton, în timp ce Trump are susţinerea a 43% dintre aceştia.

Cele mai citite

Atalanta – Leverkusen, în finala Europa League! Nemții continuă seria meciurilor fără înfrângere, după un gol în prelungiri

Finala din acest an a Europa League le va pune față în față pe Atalanta Bergamo şi Bayer Leverkusen, după rezultatele înregistrate joi seară...

Dan Podaru o invită pe Clotilde Armand la o dezbatere publică

Edilul in functie al sectorului 1, Clotilde Armand, se ascunde in spatele acuzatiilor și evita dezbaterile reale cu contracandidatii sai, susține Dan Podaru, propunerea...

Start la GRILLFEST, cel mai mare festival de barbeque din Europa!. PROGRAMUL COMPLET

Astăzi începe GRILLFEST, cel mai mare festival de barbeque din Europa, ce revoluționează cultura barbeque din România! Peste 50.000 de participanți sunt așteptați pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă