22.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialDonald Trump își numeşte ginerele în postul de consilier principal la Casa...

Donald Trump își numeşte ginerele în postul de consilier principal la Casa Albă

Ginerele lui Donald Trump, Jared Kushner, va ocupa postul de consilier principal în cadrul Administrației SUA, sub conducerea președintelui Donald Trump, informează TVR.

 La 36 de ani, Jared Kushner are o avere colosală, iar mulţi se întreabă în ce măsură numirea nu încalcă legea antinepotism. În acelaşi timp, un raport al Consiliului Naţional de Informaţii avertizează că administraţia Trump se va confrunta cu un risc crescut de conflicte internaţionale, fără precedent de la Războiul Rece.

"Este o onoare să-mi servesc ţara", a fost prima reacţie a tânărului milionar, când Donald Trump a anunţat numirea sa într-un post cheie la Casa Albă.

Jared Kushner a moştenit de la tatăl său un imperiu imobiliar, iar la 26 de ani a dat aproape 2 miliarde de dolari pe turn din Fifth Avenue, la câţiva metri distanţă de Trump Tower.

Locul său la dreapta viitorului preşedintele american s-a consolidat în recenta campanie, pe care a condus-o din umbră.

Are cu Ivanka Trump 3 copii şi o relaţie specială. Donald Trump are mare încredere în el, în pofida lipsei de experienţă politică.

Donald Trump, preşedintele ales al SUA,  noiembrie 2016:  "Jared este un dezvoltator imobiliar de succes. Dar cred că îi place politica mai mult decât afacerile. Nu ştiu ce să vă spun. Şi este foarte bun la politică. Este un tânăr minunat."

Jared Kushner are un rol-cheie în numirile făcute de Donald Trump şi va acoperi la Casa Albă atât probleme de politică internă, cât şi externă, în special relaţia cu Orientul Mijlociu. El a renunţat la salariu pe durata postului, iar avocatul său spune că legile federale în materie de etică vor fi respectate.

Între timp, un raport al Consiliului de Informaţii scoate în evidenţă factorii ce conturează un viitor apropiat dificil şi întunecat: politici mai agresive din partea Rusiei, terorism, conflicte regionale, declinul valorilor democratice sau reaşezarea sferelor de influenţă.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Sorana Cîrstea, eliminată în primul tur la Stuttgart

Sorana Cîrstea părăsește turneul WTA 500 de la Stuttgart din prima rundă, după ce a fost învinsă, astăzi, în două seturi, de chinezoaica Qinwen...

Șapte ambarcațiuni cu peste 400 de migranți au ajuns în Insulele Canare

Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite afirmă că, dintre cei 266.940 de migranți care au încercat să ajungă în Europa anul trecut, 97%...

Armata israeliană: victimele atacului de la consulatul iranian din Damasc erau teroriști angajați împotriva Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a afirmat luni că victimele atacului care a vizat consulatul iranian la Damasc pe 1 aprilie erau "terorişti"...
Ultima oră
Pe aceeași temă