20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialDonald Trump l-a înlocuit pe crainicul care anunța, prin tradiție, încă din...

Donald Trump l-a înlocuit pe crainicul care anunța, prin tradiție, încă din anul 1957, numele președintelui SUA. Trump a ales un crainic de baseball

Președintele ales al SUA, Donald Trump, a renunțat, pentru ceremonia lui de învestitură, la serviciile crainicului Charles Brotman, care punea vocea la momentul festiv al preluării mandatului la Casa Albă începând din anul 1957, transmite EFE citată de Agerpres.

Charles Brotman s-a declarat “devastat”, luni, de decizia lui Trump.

Brotman, 89 de ani, a prezentat toate paradele de învestitură prezidențială de când Dwight D. Eisenhower și-a preluat mandatul, pentru a doua oară, în 1957.

Donald Trump, care va depune jurământul ca al 45-lea președinte al SUA în data de 20 ianuarie, la Capitoliul din Washington, sediul Congresului, a rupt astfel o tradiție întinsă de-a lungul mandatelor a 11 președinți ai Statelor Unite.

“M-am uitat în mesajele mele de e-mail și atunci am avut șocul vieții mele”, a declarat luni Brotman pentru CNN, referindu-se la mesajul primit de la echipa de tranziție a lui Trump, care-i comunica vestea proastă.

“M-am simțit ca și cum Mohamed Ali m-ar fi lovit în stomac”, a subliniat veteranul crainic, vizibil îndurerat de decizia lui Trump.

În declarații pentru canalul local WJLA, Brotman s-a declarat în urmă cu câteva zile “devastat” și “distrus”. “Am făcut asta timp de 60 de ani”, a declarat prezentatorul.

În locul său, Donald Trump l-a ales pe Steve Ray, un crainic de 58 de ani, care a lucrat pentru echipa de baseball Washington National și mai multe posturi de radio din Washington.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...

Céline Dion, primul interviu acordat după diagnosticarea cu sindromul persoanei rigide. “De ce eu? Cum s-a întâmplat asta? Ce am făcut eu? E vina...

Într-un interviu sincer și emoționant acordat recent revistei Vogue France, celebra artistă de origine canadiană Céline Dion a vorbit deschis despre lupta sa cu...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă