10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialDonald Trump nu renunță la războiul declarat imigranților ilegali. El a promis...

Donald Trump nu renunță la războiul declarat imigranților ilegali. El a promis că va expulza din SUA până la trei milioane de persoane. Șeful Camerei Reprezentanților, republicanul Paul Ryan, susține contrariul

Președintele ales Donald Trump a promis că va expulza până la trei milioane de imigranți ilegali. Anunțul a fost făcut într-un unui interviu acordat postului CBS, vineri, și dat publicității duminică seara, informează AFP, citat de Agerpres.

„Vom lua oamenii care sunt criminali și care au caziere judiciare, care aparțin bandelor, care sunt traficanți de droguri, fără îndoială vreo două milioane, poate chiar trei milioane (n.r – de persoane), și îi vom alunga in țara noastră, (n.r – pentru că) ei sunt aici ilegal’, a declarat Trump în timpul emisiunii „60 de minute” de pe CBS.

Revenind la linia dură din campania sa electorală, după ce și-a mai temperat discursul fiind ales marți președinte al SUA, Trump a reafirmat, de asemenea, că va construi un zid la frontiera cu Mexicul, pentru a limita imigrația ilegală.

În unele zone, președintele ales a admis că ar putea fi „garduri”, însă, a insistat el, „un zid este mai potrivit”. „Sunt foarte bun la asta, la ceea ce se cheamă construcție”, a ironizat patronul Trump Organization, vastă rețea de hoteluri și imobile de lux.

În timpul campaniei sale, Donald Trump a promis că va înălța un zid de-a lungul frontierei cu Mexicul, care va fi finanțat în proporție de 100% de Mexic.El s-a angajat de asemenea, în timpul unui miting desfășurat la sfârșitul lui august în Phoenix, Arizona, să expulzeze imediat ce se va instala la Casa Albă în jur de două milioane de imigranți ilegali „criminali”.

Pe de altă parte, președintele Camerei Reprezentanților a SUA îl contrazice

Președintele Camerei Reprezentanților, republicanul Paul Ryan, a dat asigurări că Donald Trump nu va crea o „forță de deporare”, pentru expulzarea imigranților ilegali, potrivit EFE, citat de Agerpres.

Paul Ryan, republicanul cu cea mai mare putere în Congres, a făcut declarațiile duminică, în programul „Starea Uniunii”. Astfel, el a dat asigurări, că principala prioritate a republicanilor din Congres și a lui Trump este de a întări securitatea la frontiera între Mexic și Statele Unite.

„Nu ne gândim să creăm o forță de deportare. Donald Trump nu intenționează asta. Focusul nostru nu este pe aceasta (crearea unei forțe de deportare), suntem concentrați pe asigurarea frontierei, considerăm că primul și cel mai important lucru înainte de a intra în orice altă temă privind imigrația este asigurarea frontierei, să știm cine intră și iese din țară”, a explicat Paul Ryan.

 

Cele mai citite

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Un fost jucător al Realului ar putea deveni antrenorul celor de la Bayern Munchen

Potrivit unui raport vineri al DPA, există mari șanse ca Zinedine Zidane să semneze cu Bayern Munchen pentru a prelua conducerea echipei începând din...

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...
Ultima oră
Pe aceeași temă