16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialDonald Trump și Papa Francisc ar fi fost nominalizați pentru Premiul Nobel...

Donald Trump și Papa Francisc ar fi fost nominalizați pentru Premiul Nobel pentru Pace

Presa britanică, citând surse din cercul membrilor Comitetului Nobel, spune că președintele SUA Donald Trump ar fi fost nominalizat pentru premiul Nobel pentru Pace, pentru al doilea an consecutiv.

Ultima zi de depunere a nominalizărilor pentru această dinstincție a fost miercuri, 1 februarie, iar câștigătorii vor fi anunțați la finele acestui an. Potrivit AFP, președintele SUA a fost nominalizat de către "un american neidentificat", care vrea ca Donald Trump să fie recunoscut pentru "pacea instituită prin puterea ideologiei".

Lista de nominalizați la Premiul Nobel pentru Pace nu este publică de peste de 50 de ani, dar cei care au candidaturi depuse pot anunța în mod public alegerea lor. 

Donald Trump a fost, de asemenea, nominalizat pentru dinstincție și anul trecut, dar premiul a mers la președintele Columbiei, Juan Manuel Santos pentru eforturile sale de pace și încetarea războiului cu Forțele Armate Revoluționare din Columbia (FARC).

Un membru al Institutului de Cercetare pentru Pace din cadrul American Civil Liberties Union, un grup care critică cu înverșunare Donald Trump, și-a anunțat intențiile sale de a lupta împotriva acestei nominalizări.

Nominalizat de un partid politic

Papa Francisc a fost de asemenea desemnat la candidaturile Nobel de către un partid politic norvegian. Printre beneficiarii anteriori ai premiului se numără fostul președinte al SUA Barack Obama (2009), Nelson Mandela (1993) sau liderul spiritual tibetan Dalai Lama (1989).

 

Cele mai citite

COS raportează un volum de business anual de 29 milioane de euro

COS, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii integrate de fit – out  și pionier al acestui segment în România, raportează un volum de...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...
Ultima oră
Pe aceeași temă