4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSpecialDonald Trump va aproba construirea conductei de petrol SUA - Canada. Proiectul...

Donald Trump va aproba construirea conductei de petrol SUA – Canada. Proiectul fusese blocat de Barack Obama, pe motiv că ar contribui la încălzirea globală

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, va anunţa aprobarea conductei de petrol Keystone XL, vineri, la întâlnirea cu directorul executiv al constructorului TransCanada Corp, informează Reuters citată de Mediafax.

Întâlnirea va avea loc la Casa Albă.

Conducta care leagă perimetrele de petrol din Canada de rafinăriile din Statele Unite a fost blocată de fostul preşedinte, Barack Obama, care a spus că proiectul nu va reduce preţul combustibilului pentru automibilişti şi va contribui la emisiile legate de încălzirea globală.

Trump a semnat un ordin executiv pentru a avansa proiectul la scurt timp după ce a preluat mandatul de preşedinte, în ianuarie, susţinând că acesta va crea mii de locuri de muncă.

Potrivit sursei din administraţia oficială citată de Reuters, printre oamenii care urmează să participe la evenimentul de la Casa Albă se numără directorul executiv TransCanada, Russell Girling şi Sean McGarvey, preşedintele Sindicatelor de Construcţii din America de Nord.

Aprobarea proiectelor face parte din planul lui Trump pe 10 ani, un pachet de infrastructură de 1.000 de miliarde de dolari, promis în timpul campaniei.

Conducta Keystone ar aduce mai mult de 800.000 de barili de ţiţei crud pe zi din perimetrele petroliere din Alberta, Canada, în Nebraska, conectând coducta la o reţea existentă care ajunge la rafinăriile din Statele Unite şi la porturile din Golful Mexic.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă