14.8 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialDonald Trump vrea ca Japonia să dețină arma nucleară

Donald Trump vrea ca Japonia să dețină arma nucleară

Candidatul republican la Casa Albă, Donald Trump, a repetat marţi că este în favoarea dotării Japoniei cu arma nucleară, informează AFP, citată de Agerpres.

Trump susține că Japoniei îi trebuie arma nucleară pentru a se proteja de Coreea de Nord, întrucât protecţia oferită de partea americană costă prea scump SUA.

'Cea mai mare parte a oamenilor nu ştiu că ne ocupăm de necesităţile militare ale Japoniei', a asigurat el într-o emisiune la CNN. 'Poate că trebuie făcută o schimbare. Pakistanul le are (arme nucleare). China le are. Multe alte ţări le posedă", subliniază Trump.

'Ar fi mai bine dacă Japonia s-ar proteja ea însăşi împotriva acestui nebun din Coreea de Nord', a adăugat el, făcând referire la liderul nord-coreean Kim Jong-Un. 'Nu aţi prefera într-un fel ca Japonia să aibă arma nucleară când Coreea de Nord are arme nucleare?', a întrebat retoric el. 

Miliardarul republican lansase ideea în cadrul unui interviu publicat în weekend-ul trecut de New York Times. El sugerase retragerea trupelor americane aflate în Coreea de Sud şi în Japonia dacă cele două ţări asiatice nu-şi majorează contribuţiile la buget pentru a întreţine desfăşurarea acestor forţe americane. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Avertismentul lui Norbert Wiener

Inteligența artificială a apărut pe o altă linie a abordării raționării decât cea moștenită din cultura clasică. Să amintim câteva momente de cotitură care...

Rusia pune România pe lista țărilor care oferă armament Ucrainei. Despre sistemul Patriot încă nu se spune nimic

Rusia a plasat România pe un fel de "listă neagră", aceea a țărilor care furnizează sprijin militar Ucrainei, indicând precis și ce fel de...

Supremația germană în ingineria motoarelor – o privire asupra motoarelor Mercedes și BMW

Dacă discutăm despre excelența în automobilismul de lux, numele BMW și Mercedes-Benz își revendică neîncetat locuri de frunte. Renumite pentru combinația lor de inovație,...
Ultima oră
Pe aceeași temă