7.2 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialDonald Tusk: Republica Moldova este un "partener-cheie" al UE

Donald Tusk: Republica Moldova este un “partener-cheie” al UE

Președintele Consiliului European, Donald Tusk a afirmat, marți, la Chișinău, că  Uniunea Europeană consideră Republica Moldova un “partener-cheie”, informează Mediafax.

“Am venit în Republica Moldova pentru a arăta că această ţară este un partener-cheie al Uniunii Europene. Puteţi conta pe susţinerea mea”, a declarat Donald Tusk, după întrevederea pe care a avut-o la Chişinău cu preşedintele moldovean, Nicolae Timofti.

Tusk a precizat, de asemenea, că în cadrul discuțiilor a fost abordat subiectul implementării Acordului de Asociere, de care vor beneficia toţi cetăţenii Republicii Moldova.

”Intensificarea substanţială a relaţiilor comerciale bilaterale în 2014 este un semnal că mergem în direcţia cea bună”, a spus Tusk, potrivit unui comunicat oficial.

Printre subiectele discutate de cei doi oficiale se numără și necesitatea reformării sistemului judiciar, precum și combaterea corupției.

“Am văzut în propria mea ţară (Polonia – n.red) că merită să fie asumate reformele dificile. În acest moment, Republica Moldova se confruntă cu dificultăţi atât pe plan intern, cât şi pe fondul instabilităţii şi incertitudinii regionale. Vrem să oferim asistenţă Republicii Moldova pentru a construi o poziţie puternică faţă de exterior şi pentru a deveni credibilă pe plan intern, o problemă pe care o vom aborda în continuare la summitul Parteneriatului Estic, programat la Riga luna viitoare”, a insistat Tusk.

Cele mai citite

Ministrul Finanțelor va prelungi plafonarea RCA până la 30 iunie

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat că va prelungi plafonarea tarifelor pentru asigurările RCA (de răspundere civilă auto), plafonare care urma să ia sfârșit...

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...

Un pod s-a prăbușit la Baltimore. Șase persoane ar fi murit

Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară la Baltimore, după prăbuşirea unui pod în portul acestui oraş din estul Statelor, cele şase persoane date...
Ultima oră
Pe aceeași temă